Canillo denunciarà el paracaigudista del mirador del Roc del Quer

El comú està analitzant les gravacions de les càmeres de seguretat de què disposa per confeccionar l’actuació legal contra l’aventurer que va fer servir la infraestructura de plataforma de salt

IMG 9753E5BCB1CB 1
IMG 9753E5BCB1CB 1

El comú de Canillo denunciarà el paracaigudista que aquest dimarts al matí es va llançar des del damunt del mirador del Roc del Quer, fent servir aquesta infraestructura com si d’una plataforma de salt es tractés. La corporació canillenca està analitzant les gravacions de les càmeres de vídeo-vigilància que té legalment instal·lades a la zona per avaluar millor com encarar l’actuació jurídica que s’emprengui contra l’aventurer.

Els responsables comunals han recuperat les gravacions on es capta el salt en qüestió i els moviments previs que van fer dos joves. Són les dues persones que estarien involucrades en la maniobra paracaigudista i contra les quals el comú estudia com articular una acció legal. Entre d’altres coses perquè en aquell indret hi ha rètols que específicament deixen clar que està prohibit accedir fins on va passar, com a mínim, qui va acabar saltant.

El parapentista llançant-se des del senyor del mirador.

Relacionat

El senyor del mirador del roc del Quer o la nova plataforma de parapent

La situació en qüestió, que s’ha fet viral aparentment a partir d’una gravació que haurien fet els mateixos implicats, va tenir lloc per les 8.40 hores del matí d'aquest dimarts, segons que deixen veure les gravacions que s’han recuperat per part del comú. Més enllà del dany que eventualment haguessin pogut causar al mirador -cal recordar que el senyor pensatiu que mira cap a Canillo no deixa de ser una obra d’art-, també és obvi que, en certa manera, el paracaigudista es posa en risc ell mateix. Tot i que sembli el contrari, per dur a terme l’activitat en qüestió no hi ha una alçada excessivament abundant.

El que aparentment no es planteja per ara el comú de Canillo és introduir nous elements, noves mesures, per evitar que es pugui arribar fins al lloc on es va enfilar el paracaigudista. Per no danyar ni el mirador ni l’escultura i, alhora, perquè, com han deixat clar les fonts consultades, no es pot pas tancar tota la muntanya.

Comentaris (1)

Trending