Bufeteja la filla de tres anys i acaba detingut després que l’hospital alertés de la situació

L’home, un resident de 37 anys, ja ha respost davant de la Batllia de guàrdia per un delicte contra la integritat física en l’àmbit domèstic

El rètol lluminós d'accés a Urgències.
El rètol lluminós d'accés a Urgències. Toni Solanelles

Va ser l’hospital qui va donar l’alerta. Les bufetades que li havia propinat el seu pare li van causar lesions al rostre. I es va haver de traslladar la menor, una nena de tres anys, al servei d’Urgències perquè se li fessin les pertinents cures. El neguit d’aquells que la van portar al centre hospitalari, no pas per les lesions a la cara sinó per altres circumstàncies, va deixar clar als professionals sanitaris que van assumir el cas quina era la base de les ferides que presentava la nena tot i mirar de dissimular-ho.

Els fets van passar durant la jornada de diumenge i l’alerta hospitalària, l’activació del codi lila, va propiciar poques hores després que un resident de 37 anys fos detingut. Era el pare de la menor. I suposadament va voler resoldre un presumpte mal comportament, alguns brams de la menor, a bufetades en tota regla a la cara. Sense massa contemplacions. Però, s’ha dit, no va ser per les lesions que es va dur la menor al centre hospitalari. En tot cas, una patrulla va acudir a l’hospital a requeriment dels sanitaris.

Després, els especialistes de delictes contra les persones de la policia es van posar en marxa per acabar arrestant l’home, que aquest dilluns a la tarda va haver de respondre davant la Batllia de guàrdia per un delicte contra la integritat física i moral en l’àmbit domèstic. L’edat de la menor i la relació de parentiu són agreujants. A banda de l’actuació de les autoritats judicials i policials ara també Afers Socials hi haurà de dir la seva.

En tot cas, després d'una condemna ràpida, l'home, que no tenia cap mena d'antecedent, va recuperar la llibertat. Segons fonts coneixedores del cas, el detingut va assegurar haver donat una sola bufetada i tot i admetre que hauria estat del tot evitable, també hauria esmentat que els nervis i un mal moment puntual li haurien jugat una mala passada.

Comentaris (3)

Trending