Bombers i SUM fan pràctiques per excarcerar víctimes d’accidents de trànsit

Els exercicis s’han fet a l’exterior de la caserna de Santa Coloma i persegueixen estar el màxim de preparats possible per actuacions d’aquesta mena en la vida real

Un moment dels exercicis conjunts entre bombers i SUM.
Un moment dels exercicis conjunts entre bombers i SUM. Bombers d'Andorra

Una de les actuacions habituals del cos de bombers és la de participar en l’atenció a víctimes d’accidents de trànsit. Es tracta d’una tasca que molt sovint comparteixen amb efectius del Servei d’Urgències Mèdiques (SUM). I, en ocasions, una de les feines a fer abans de poder atendre els ferits és treure’ls dels vehicles, cosa que no sempre és senzilla. Aquest dilluns, membres de tots dos cossos han fet un exercici conjunt per millorar la preparació de cara a aquestes situacions.

L’exercici s’ha fet als exteriors de la caserna de bombers de Santa Coloma. I és que és bàsic tenir la formació necessària per afrontar el fet d’haver d’excarcerar una persona que s’hagi quedat atrapada dins d’un cotxe després d’un accident. Principalment, perquè probablement requereixi una atenció mèdica urgent. Però, també, cal tenir en compte que els moviments han de ser curosos per no empitjorar les possibles lesions sofertes.

I aquest ha estat l’eix dels exercicis. Han participat membres del cos de bombers i diferents treballadors del SUM. Es tracta d’una col·laboració clau perquè, de ben segur, tard o d’hora, en la vida real, a una carretera, hauran d’actuar també conjuntament en una situació autèntica.

FHEZ80JWYAgYX5B

Comentaris

Trending