Arriba a la Batllia després de donar 3,21 a la prova d’alcoholèmia i pateix una crisi d’abstinència

Turista francès de 45 anys, va ser detingut dimarts a la tarda quan circulava per l’avinguda Tarragona amb una ampolla de vodka pràcticament buida dins d’una motxilla que tenia al seient de l’acompanyant

Una ambulància dels bombers arribant a la Seu de la Justícia.
Una ambulància dels bombers arribant a la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

Dues patrulles el van haver d’aturar. Llavors, perquè la seva conducció va fer sospitar els policies que alguna cosa no girava rodó en el conductor d’un turisme francès. Passaven uns minuts de les 7 de la tarda de dimarts quan se’l va endur detingut un cotxe policial. Just 22 hores després, se l’ha emportat una ambulància cap a l’hospital en patir una crisi d’abstinència de l’alçada d’un campanar a la Seu de la Justícia. Es tracta d’un turista de 45 anys que en fa 20 que és alcohòlic pràcticament diagnosticat.

L’home circulava aquest dimarts més enllà de les 7 de la tarda per l’avinguda Tarragona d’Andorra la Vella. Dues patrulles policials el van aturar. De seguida van veure que l’home conduïa, o havia conduït, sota els efectes de l’alcohol. Ni la prova que se li va efectuar ni les circumstàncies que envoltaven el conductor no van deixar lloc a dubte. En aquest segon cas, dins d’una motxilla que hi havia al seient de l’acompanyant hi havia una ampolla de vodka pràcticament buida. Sospiten els agents que fins i tot conduint anava xumant. De traguet en traguet.

La prova d’alcoholèmia ho va deixar ben clar. Una taxa estrepitosa de 3,21 grams d’alcohol per litre de sang. Quatre vegades per sobre del màxim permès per evitar una detenció a les 7 de la tarda, fa o no fa. Evidentment, se’l va arrestar acusat d’un delicte contra la seguretat col·lectiva. Va passar la tarda i la nit en les cel·les del despatx de policia. Perquè se li baixés la mona. Fins que no estigués en un estat relativament normal no podia comparèixer davant l’autoritat judicial.

No ho ha fet fins a primera hora d’aquesta tarda. Però la falta d’ingesta d’alcohol el seu cos no l’ha sabut gestionar. Segons fonts properes al centre hospitalari, l’addicció que té a l’alcohol és tan elevada que té, entre altres, el fetge greument perjudicat. De fet, poc després de les 5 de la tarda, unes 22 hores després de la seva detenció i, per tant, 22 hores després de no ingerir alcohol, ha patit una crisi d’abstinència d’allò més notable.

Suors, tremolors. S’ha hagut de mobilitzar una ambulància i traslladar-lo cap a l’hospital, on hores d’ara romandria ingressat sense que ara per ara hagi transcendit quina serà la decisió judicial sobre aquest detingut. És evident que l’home està malalt i que poca cosa podrà aportar davant el batlle de guàrdia. I sembla clar, també, que el tractament mèdic continuarà sent necessari. Caldrà veure si ha de ser a Andorra o se’l pot traslladar -amb el beneplàcit judicial- a algun altre lloc.

Comentaris (3)

Trending