Un any després de l’incendi mortal a Carlemany, les reclamacions judicials segueixen encallades

Una vegada va quedar clar que no hi havia aparentment indicis de criminalitat en el foc que va acabar causant tres morts, la Batllia manté ‘en un calaix’ la via civil

L'edifici sinistrat fa un any, ara en obres.
L'edifici sinistrat fa un any, ara en obres. Toni Solanelles

L’avís de fum en un immoble de l’avinguda Carlemany, aquest divendres, ha rememorar un incendi que fa tot just un any, una mica més amunt, al número 55 del cèntric vial escaldenc, va acabar costant la vida a tres dels seus ocupants. Mentre a l’edifici en qüestió tot just ara s’hi va una actuació arquitectònica per adequar-lo, a la Seu de la Justícia hi continuen encallades les accions judicials endegades per almenys alguns dels familiars de les víctimes mortals.

Malauradament, aquest divendres es complia el primer aniversari de la mort de la darrera de les tres víctimes mortals, el jove Marcelo Ruiz, de 16 anys. Poques hores abans tampoc no havia pogut superar la seva mare, de 42 anys, les lesions pulmonars que com en el cas del menor li va causar la inhalació de fum. El mateix dia del malaurat succés, el 25 d’abril del 2020, un dissabte al migdia de confinament, havia mort un home de 43 anys, ocupant del pis on es va originar, al tomb d’una estufa, el foc.

A la façana de l'edifici encara són visibles els efectes del fum.

Relacionat

El col·lapse judicial també afecta la investigació de l’incendi mortal a Carlemany

Com que l’anàlisi policial va concloure que no hi havia indicis de criminalitat, que no hi havia, per tant, indicis que el foc hagués estat provocat o que s’hagués originat per un comportament indegut, tot plegat s’ha alentit. Massa hores d’ara, fins i tot. Poc després del sinistre, i una vegada la policia va haver fet les seves indagacions, es va demanar a la Batllia que desprecintés, si ho creia adient, l’edifici. Es van fer els peritatges que van considerar escaients les companyies asseguradores que tenien a veure amb l’edifici.

Des de llavors, però, no hi ha hagut pràcticament cap més moviment per a desesperació dels familiars d’algunes de les víctimes, que reclamen una compensació pel dany perdut i per les luctuoses pèrdues sofertes. Però ni tan sols no se’ls han facilitat ni tan sols els peritatges que formen part de l’expedient del cas i que van elaborar, com a mínim, dues asseguradors diferent, i que els advocats que representen els demandants han reclamat. Segons les fonts consultades, la situació és desesperant, vergonyosa. I afegeix encara més dolor al dolor que ja suposa la pèrdua d’un ésser estimat.

Comentaris (6)

Trending