El col·lapse judicial també afecta la investigació de l’incendi mortal a Carlemany

La propietat de l’immoble escenari del sinistre que hi va haver l’abril passat estaria refent la instal·lació elèctrica, pas previ a netejar i pintar els pisos més afectats pel fum

A la façana de l'edifici encara són visibles els efectes del fum.
A la façana de l'edifici encara són visibles els efectes del fum. Toni Solanelles

Gairebé mig any després de l’incendi mortal en un edifici de l’avinguda Carlemany, el més calent encara és a l’aigüera. A nivell d’investigació del cas, aquest és un dels afers que s’està veient perjudicat pels múltiples problemes i endarreriments que pateix la secció d’instrucció de la Batllia.  Paral·lelament, s’estaria refent la instal·lació elèctrica de l’immoble, on tot just hi continua vivint una de les famílies que hi residia quan hi va haver el sinistre.

Més enllà de l’informe inicial que va fer la policia, que va descartar tant els indicis de criminalitat com que hi hagués hagut un curtcircuit, la Batllia encara no disposaria (o almenys no ho ha comunicat) dels peritatges elaborats per les empreses asseguradores, tècnics de les quals ja fa mesos que acompanyats per integrants del cos de bombers i de la policia van estar a l’immoble. De fet, va ser després d’aquesta visita que les autoritats judicials van retornar la possessió de l’edifici als seus propietaris.

Bombers i policies han acompanyat aquest matí pèrits d'una companyia asseguradora.

Relacionat

Les asseguradores comencen a avaluar els danys a l’edifici incendiat de Carlemany

Va ser llavors quan es van iniciar els treballs per refer el sistema elèctric, atès que a l’escala no hi ha llum. Però encara s’han de netejar i pintar múltiples estances que van quedar afectades especialment per la fumera que va generar l’incendi. De fet, en el cas de la mare i el fill que van perdre la vida al cap d’uns dies del sinistre arran de les greus lesions internes que patien, va ser la inhalació de fum la que els va causa el dany mortal.

A priori, una vegada estigui refeta la instal·lació elèctrica i que es netegi i es tornin a pintar aquells espais més malmesos sobretot pel fum, la propietat de l’immoble hauria de sol·licitar l’autorització perquè els pisos siguin reconeguts com a habitables. I és que aquest és un dels dubtes que tant l’autoritat judicial com l’administració ha d’acabar d’aclarir: una part important de l’immoble, aparentment, no disposava de la preceptiva cèdul·la d’habitabilitat.

Comentaris (1)

Trending