Alliberat el conductor detingut arran d’un incident amb un agent de circulació d’Escaldes

Una vegada produït l’arrest, els experts en trànsit de la policia van visionar diferents gravacions dels fets i van veure que la suposada intencionalitat en voler envestir l’urbà no quedava gens clara

Un cotxe de policia.
Un cotxe de policia. Toni Solanelles

La policia ha alliberat el conductor detingut aquest divendres al migdia a Escaldes arran d’un incident amb un agent de circulació. Amb els primers indicis i testimonis presencials dels fets, quan la patrulla alertada es va presentar al lloc del requeriment, a l’avinguda Pont de la Tosca, es va procedir a detenir l’home acusat d’un intent d’atropellament contra l’urbà. Posteriorment, i una vegada els experts en circulació del cos van repassar totes les gravacions existents van advertir que la intencionalitat era més que dubtosa.

Davant el fet que no quedava gens clar que hi ha hagués hagut una voluntarietat d’anar a buscar l’agent, va ser la pròpia policia qui va deixar en llibertat l’home. Això no vol dir que no hagi de respondre mai més per aquests fets o, fins i tot, que no se l'hagi fet respondre ja (extrem que no ha pogut ser precisat per les fonts consultades). L’agent afectat, un dels professionals del servei de circulació escaldenc que fa les rondes amb moto, va interposar arran de l’incident una denúncia formal contra l’home, on també donava compte dels insults soferts i de la desobediència mostrada pel ciutadà. Això, però, seria una falta que cal veure quin tractament té.

Una imatge d'arxiu de l'avinguda a l'altura aproximada d'on han passat els fets.

Relacionat

Detingut un conductor per intentar envestir un agent de circulació d’Escaldes

En tot cas, tot va derivar d’un estacionament indegut aparentment de dos vehicles en l’esmentada avinguda, a la part alta, ja molt a prop de la rotonda que enllaça aquest vial urbà amb la carretera CG-2 en direcció a Encamp. Justament va ser al carril de pujada on hi va haver l’incident. L’urbà va demanar als propietaris dels vehicles que retiressin els cotxes i mentre un ho hauria fet sense massa dilacions, l’altre hauria oposat més resistència o suposades males formes.

I va ser quan va arrencar amb el cotxe que hauria passat pel damunt (almenys aparentment, almenys segons la primera versió) del peu de l’agent de circulació, que l’hauria seguit amb la moto i hauria denunciat una segona maniobra sospitosa. Les imatges enregistrades a la zona -hi havia testimonis presencials que van ser als primers als quals la policia va acudir abans de practicar la detenció- no haurien deixat gens clara la intencionalitat, més aviat el contrari.

Comentaris

Trending