Falsa alarma per la presència d’una maleta abandonada al costat de l’ambaixada espanyola

(AMB VÍDEO) La policia ha acordonat la zona fins que efectius del grup d’especialistes en explosius han pogut analitzar l’objecte i han comprovat que no era perillós

https://www.youtube.com/watch?v=DTr7DYDoO2U

La presència d’un maletí a la parada de bus de Prat de la Creu, just enfront de l’ambaixada espanyola, ha fet saltar totes les alarmes. La policia s’ha hagut de mobilitzar per analitzar el contingut de l’objecte i determinar si era perillós. Cap a la zona s’han desplaçat membres del grup de desactivació d’explosius (Tedax), que han comprovat que no hi havia cap risc i han donat el vistiplau per aixecar el dispositiu poc després de les 2 de la tarda, mitja hora després d'iniciar-se la mobilització.

La maleta s’ha trobat a la parada de bus que gairebé està al davant de la legació diplomàtica, quan passaven pocs minuts de dos quarts de dues de la tarda. Davant el fet que no semblava tenir cap propietari i, sobretot, pel fet de tenir tan a prop una seu diplomàtica, s’ha optat per extremar les precaucions.

WhatsApp Image 2022 09 21 at 14.31.58
El gos policia fent el reconeixement de la zona.

Per això, efectius del cos d’ordre han acordonat la zona amb el suport d'agents del servei de circulació d'Andorra la Vella a l’espera dels especialistes del Tedax, i també s’ha tallat el trànsit al carrer. En concret, s’ha restringit el pas entre l’ambaixada i la zona de Prada Casadet. Els vianants se'ls ha desviat pel passeig del Riu.

WhatsApp Image 2022 09 21 at 14.31.58 (1)
Els agents donen per finalitzat el dispositiu.

Els especialistes en la desarticulació d'artefactes han analitzat el maletí a distància i s'ha descartat que contingués cap explosiu. També s'ha comptat amb la col·laboració d'un agent caní que ha ensumat la zona on hi havia el maletí i les immediacions més properes, sense marcar res. Davant d'això, i una vegada descartada qualsevol incidència, s'ha aixecat l'operatiu -passaven cinc minuts de les 2 de la tarda- i s'ha reprès l'activitat habitual.

agent artificier
Una agent dels Tedax fent les comprovacions necessàries. | POLICIA D'ANDORRA

 

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending