Alerta per la possible circulació de bitllets de 500 euros falsos

La Policia i l’AFA recorden que encara es detecten altres que simulen els de 5 a 50 euros i que fer-ne ús sent conscient pot constituir una infracció penal

Comentaris

Els bitllets falsos anomenats 'de fantasia'
Els bitllets falsos anomenats 'de fantasia' Policia

La Policia i l’Autoritat Financera Andorrana (AFA) han alertat sobre la possible circulació de bitllets falsos. La detecció d’alguns de 500 euros i d’altres que simulen els de 5 a 50 s’ha produït arran una operació conjunta dels Mossos d’Esquadra i la Brigada d’Investigació del Banc d’Espanya de la Policia Nacional aquest octubre. Com a conseqüència es van dur a terme diverses detencions en diferents localitats espanyoles. A més, des de les autoritats recorden que fer-ne ús sent conscient pot constituir una infracció penal.

L’operació, a més de diverses detencions, va permetre desarticular el laboratori més important d’Europa de la darrera dècada dedicat a la producció de bitllets falsos de 500 euros. Els cossos policials en van comissar una quantitat valorada en 4 milions d’euros. Malgrat això, s’estima que els autors haurien imprès bitllets pel doble del valor confiscat i, per tant, 4 milions més podrien estar en circulació. La particularitat que tenen és una gran qualitat, fins al punt que les màquines de detecció dels bancs els podrien arribar a donar per vàlids. Simulen i imiten diferents elements de seguretat de manera molt fidedigna.

Per aquest motiu, principal, s’ha posat en avís la ciutadania en general i, sobretot, les entitats bancàries, comerciants i immobiliàries que efectuen operacions amb diners en efectiu. Les dues institucions també han recordat que encara es continuen detectant bitllets falsos anomenats “de fantasia”, que afecta als de 5,10, 20 i 50 euros. Simulen simple vista els legítims tant en el color, com en la dimensió i el disseny, però inclouen inscripcions localitzades en l’anvers o el revers on s’indica que no són bitllets de curs legal, sinó que s’utilitzen, per exemple, en el rodatge de pel·lícules.

Etiquetes

Comentaris

Trending