Alerta de la policia davant el risc de furts a habitatges durant les vacances

A través de les xarxes socials, s’ha posat especial relleu en els marcadors, una fórmula que fan servir els lladres per comprovar si el pis està buit; es remarca que, en cas de trobar-ne un, no s’ha de tocar sinó avisar al cos d’ordre

Comentaris

Exemples de marcadors a les portes de pisos.
Exemples de marcadors a les portes de pisos. CPA

Mesos de vacances. Setmanes durant les quals molta gent marxa i deixa els pisos buits. Es tracta d’una oportunitat idònia per als lladres. Per això, la policia ha volgut fer públics diferents consells a través de les xarxes socials. Especialment, ha volgut incidir a l’hora d’ajudar a identificar els marcadors que moltes bandes de delinqüents deixen a les portes dels habitatges. Es deixa clar que si es veu algun, no s’ha de treure i s’ha d’avisar ràpidament al cos d’ordre.

Així, es posa en relleu que es tracta d’un “dels sistemes que més s’utilitzen”. En concret, són senyals transparents, fets amb fragments de plàstic o fils de cola que es posen entre la porta i el marc. Serveixen als lladres per comprovar si hi ha gent al pis.

Els col·loquen i, al cap d’uns dies, tornen. Si el marcador està intacte, és quan intenten accedir a l’habitatge. En cas contrari, es considera que hi ha gent vivint i, per tant, marxen.

Des del cos d’ordre s’ha alertat que, en cas de localitzar algun d’aquests elements, no s’han de tocar. El que cal fer és avisar la policia. Cal recordar que, ara fa uns anys, es van produir una sèrie de furts d’aquest estil a diferents blocs del país. Els lladres van agafar principalment diners en metàl·lic i joies.

En cas que una situació similar com aquesta es repeteixi, és a dir, que algú es trobi amb un furt al seu pis, es demana avisar també ràpidament al cos d’odre. També “mantenir la calma i no tocar res per no alterar l’escenari”. A banda, es demana que si se sent sorolls a un pis que hauria d’estar buit, també es truqui a l policia.

A banda, es dona una sèrie de consells per minimitzar riscos si es marxa fora. Per exemple, no donar informació a xarxes socials ni compartir imatges durant l’estada a fora, no deixar diners o coses de valor a la vista, no desconnectar el llum, ja que el timbre de a porta sense electricitat dona pistes que l’habitatge no està ocupat i, en cas d’absències llargues, demanar a algú de confiança que comprovi l’estat del domicili amb certa assiduïtat.

Etiquetes

Comentaris

Trending