Un agent de circulació ‘desperta’ una turista que dormia la mona als Vilars i acaba agredit

La policia ha hagut de detenir la dona, que no només s’ha enfrontat a l’urbà escaldenc sinó que també s’ha acabat enfrontant als funcionaris del cos d’ordre que han anat a fer suport

Inici del camí de Sant Roma dels Vilars.
Inici del camí de Sant Roma dels Vilars. ARXIU

¿A qui se li acut despertar una borratxa que està plàcidament dormint la mona? A toro passat, està clar que la situació només podia acabar malament. Amb un agent de circulació agredit -sense revestir lesions de gravetat, quedi clar- i la dona embriagada de ginebra detinguda. Acusada, almenys, d’un delicte contra la Funció Pública, més enllà d’incomplir la llei de seguretat pública per beure a l’espai públic.

En fi. Els fets es remunten a aquesta tarda. Poc després de les 6 de la tarda. Un agent comunal d’Escaldes acudeix a un avís ciutadà. Hi ha una dona estirada al camí de Sant Romà dels Vilars. Un urbà del comú escaldenc acudeix a l’avís i, certament, troba la dona dormint. Exactament, dormint la mona. Es tractava d’una turista francesa que, aparentment segons les fonts consultades, hauria arribat amb autocaravana al país. I el vehicle el tenia estacionat en les immediacions d’on han succeït els fets.

En fi, que sense cap més ànim que comprovar l’estat de la dona i advertir-la que no estava en el millor lloc per fer la becaina, l’agent ha gosat sacsejar la dormilega amb la força suficient -no pas més- per desvetllar-la. La turista ha fet l’intent d’aixecar-se. D’incorporar-se. Però ha evidenciat clares dificultats per posar-se dempeus i mantenir l’equilibri. Per evitar mals majors, per intentar estalviar la caiguda de la dona, l’agent l’ha agafat.

I aquí ha vingut la reacció de la senyora embriagada -una ampolla pràcticament buida d’una ginebra concreta just on estava estirada la dona la delatava-, que s’ha tornat amb virulència contra l’agent comunal. Davant tal reacció irada, el funcionari ha demanat reforços i ha mobilitzat la policia, que s’ha desplaçat a tot drap cap al lloc on hi havia la batussa. La dona també ha oposat llavors resistència als funcionaris del cos d’ordre i alguna galeta ha repartit a un d’ells. Resultat, detenció i a dormir la mona cap al despatx de policia.

Comentaris (10)

Trending