La xarxa d’Andorra Telecom, reforçada de cara a un possible futur atac

El director general, Jordi Nadal, ha assegurat que s’han fet les tasques necessàries per estar preparats, tot i que aquestes amenaces canvien de forma cada cop que es provoquen

El rètol principal a l'oficina comercial d'Andorra Telecom.
El rètol principal a l'oficina comercial d'Andorra Telecom. Toni Solanelles

Andorra Telecom ja ha fet les tasques necessàries per tenir la xarxa reforçada de cara a un possible futur atac com els que es van donar fa unes setmanes, i que van deixar gran part del país sense servei. El director general de l’operadora, Jordi Nadal, ha assegurat que les amenaces són molt volàtils, i que canvien cada cop que es produeixen. Malgrat això, el reforç que s’ha fet i els treballs que s’han portat a terme haurien de fer que l’afectació fos menor, en cas de tornar-se a donar.

Segons ha explicat Nadal, cada any es fa una pràctica per tal de millorar les defenses de la xarxa. En aquesta ocasió, i a causa de la magnitud dels darrers atacs, aquesta pràctica s’ha avançat uns mesos i ja s’ha portat a terme, “per poder-los suportar”, en cas que es tornin a donar. A més, ha assegurat que es continua treballant contínuament en les defenses perquè “aquests atacs van canviant amb el temps”, i es vol estar ben preparat en cas que es tornin a donar en les mateixes dimensions que fa unes setmanes.

En aquest sentit, Nadal ha explicat que s’han produït certs atacs des d’aquell moment, però en uns nivells molt inferiors. “Hem avançat perquè, en aquest cas, no ens han afectat per a res”, ha assegurat el director general. Després d’alguns dies de molta inestabilitat i de molta inseguretat per part dels usuaris, Nadal ha volgut remarcar que s’ha tornat a la normalitat anterior de l’arribada dels hackers, “el reforç de les defenses està fet”.

Pel que fa a la investigació per tal d’esbrinar l’origen d’aquests atacs, que tenien la clara intenció d’afectar els directes de diversos ‘youtubers’ establerts al país, continua el seu transcurs natural. Nadal ha afirmat que, de moment, no es tenen més notícies que el que ja se sabia, que és que es troba tot en mans de la policia i la interpol que estan fent les tasques pertinents.

Comentaris (2)

Trending