El Voluntariat per la llengua mobilitza més d’un centenar de parelles

Fent balanç de la temporada 2021-2022, que ha celebrat el seu final aquest dimecres, s’ha demostrat que s’ha tornar a assolir un rècord de participació

Un moment de la celebració.
Un moment de la celebració. SFGA

Després de dos anys sense poder-se fer a causa de la pandèmia de la COVID-19, aquest dimecres s’ha tornat a celebrar la festa del Voluntariat per la llengua. Tot i això, el programa ha continuat creixent. De fet, el balanç de la temporada 2021-2022 torna a ser de rècord. Han participat 105 parelles si se sumen les de nova creació, les de temporades anteriors que continuen actives, les joves de l’Escola Andorrana de batxillerat i els participants en el programa de voluntariat virtual entre Andorra i Praga.

La festa de final de temporada s’ha celebrat a La Fada Ignorant, on s’ha ofert un sopar pica-pica amb copa de cava i s’han lliurat els diplomes de participació a les parelles lingüístiques d’aquesta temporada. A més, i de forma especial, també s’han entregat plaques de reconeixement a tres voluntàries que han format part del projecte des que va començar, l’any 2005. La vetllada s’ha completat amb música en directe a càrrec del grup de rumba catalana Dumingu.

Al llarg d’aquesta temporada, el Servei de Política Lingüística ha ofert diverses promocions per a les parelles lingüístiques, com invitacions al cinema en català a les sales dels Cinemes Illa Carlemany, on aquesta temporada s’han projectat onze pel·lícules –entre les quals destaquen Alcarràs, El ventre del mar, Canta! 2 o Escape room– i al Cineclub de les Valls –Sis dies corrents– i a concerts de la Temporada de l’Auditori Nacional, i una visita guiada a l’Espai Columba i l’església de Santa Coloma amb videomapatge i taller de pigments.

Comentaris

Trending