Vanessa Cortés acusa Vives de no secundar la teoria de l'evolució de Darwin

La presidenta d'Stop Violències critica els prestadors mèdics per ser "fonamentalistes religiosos" i a la premsa pel seu sensacionalisme en un webinar sobre l'avortament

Comentaris

Captura de pantalla del webinar d'aquest dissabte.
Captura de pantalla del webinar d'aquest dissabte. Altaveu

El webinar 'A 20 km no es pot avortar.  L'accessibilitat de l'avortament a Catalunya i com afecta a les dones andorranes' organitzat per l'associació Stop Violències en el marc del dia per a la despenalitzación i la legalització de l'avortament ha servit per exposar la problemàtica que es viu a Andorra. Les participants del Pallars, Lleida, Manresa i Barcelona han explicat la situació que es viu a les seves demarcacions.

La presidenta d'Stop Violències, Vanessa M. Cortés ha fet esment als quilòmetres que separen Andorra de la Seu d'Urgell i ha subratllat que en la població catalana "hi ha un Sant Hospital regit pel mateix opressor catòlic que tenim Andorra i, per tant, allà no es fan avortaments". Ha acusat el Copríncep Episcopal Joan-Enric Vives de "fonamentalista religiós" i d'haver "convertit Andorra en una teocràcia" i de ser algú que "no segueix la teoria de l'evolució de Darwin".

S'ha referit a que no existeix cap decret, llei o reglament que faci esment a la violència obstètrica que es caracteritza per l'apropiació del cos i processos reproductius de les dones per part de prestadors de salut, i es manifesta en un tracte jeràrquic i deshumanitzador, un abús de medicalització i patologització dels processos naturals. És a dir, medicalitzant i tractant l'embaràs i el part com si es tractés d'una malaltia, més que d'un procés natural del cos femení. "Vas a una consulta ginecològica, dius que vols avortar i et posen el batec fetal al màxim i t'ensenyen una ecografia del que vols matar. Estan fent fonamentalisme religiós".

Vanessa Cortés també ha criticat el Servei Integral d'Atenció a la Dona (SIAD) i els mitjans de comunicació que "necessiten 'likes' ii que no tenen coses millors a fer". Ha afegit que "no tenim por i el nostre delicte és dir a les dones que tenen dret a avortar". Finalment, s'ha referit al Govern per afirmar que "es limita a dir que som unes mentiroses".

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending