L’USd’A descarta definitivament la caixa de solidaritat

El sindicat no ha trobat resposta positiva per omplir la bossa de diners per tal de poder pagar part dels salaris en cas de convocar una vaga general contra la situació econòmica i social actual

El secretari general de l'USd'A, Gabriel Ubach
El secretari general de l'USd'A, Gabriel Ubach

La Unió Sindical d’Andorra havia previst una sèrie d’accions de protesta contra la pèrdua de poder adquisitiu i pel preu de l’habitatge, la primera de les quals va tenir lloc el passat 8 de desembre amb una manifestació que va aplegar entre 200 i 300 persones. Sobre la taula havia l’amenaça d’ una vaga general i per poder-la convocar es volia constituir una caixa de solidaritat, que ha quedat descartada.

El secretari general de la Unió Sindical d’Andorra, Gabriel Ubach, assegura que les pretensions que tenien han quedat truncades davant la negativa de moltes de les persones que han contactat. “No hem vist resposta positiva per part de la gent. El que rebem són els problemes que tenen per arribar a final de mes”, ha puntualitzat.

El fet de no poder omplir la caixa de solidaritat amb l’aportació de la ciutadania fa inviable l’amenaça d’una convocatòria de vaga general que s’havia plantejat. “La caixa de solidaritat havia de permetre pagar una part dels salaris de les persones que secundessin l’aturada general”, ha subratllat.  Tot i això, els sindicats no es quedaran de braços plegats.

Estem en període preelectoral i, de fet des de la branca sanitària de l’USd’A ja s’han començat una sèrie de reunions amb les formacions polítiques que es presentaran a les eleccions del pròxim dos d’abril per exposar els seus neguits. Segons Gabriel Ubach, aquestes trobades s’ampliaran per tractar la resta de preocupacions. Té clar que “hem d’espènyer el carro perquè el país faci un gir de 180 graus”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending