Unicef i els psicòlegs renoven la col·laboració per a promoure la salut mental als infants i joves

Treballaran conjuntament aquest any i el 2023 a partir dels efectes de la pandèmia de coronavirus sobre nens i adolescents

Mercè Miquel (Unicef) i Silvia Palau (Copsia) després de la signatura de l'acord.
Mercè Miquel (Unicef) i Silvia Palau (Copsia) després de la signatura de l'acord. UNICEF ANDORRA

Unicef Andorra i el Col.legi Oficial de Psicòlegs d’Andorra (Copsia), han signat aquest divendres, per segona vegada, un conveni de col·laboració per a treballar conjuntament, durant el 2022 i 2023, per a la salut mental dels infants i dels joves d’Andorra.

Entre el 10 i el 20% de tots els infants del món experimenta algun problema relacionat amb la salut mental. Gairebé la meitat dels nens i nenes amb problemes de salut mental els desenvolupa abans dels 14 anys i el suïcidi és la segona causa de mortalitat entre joves d’entre 15 i 29 anys.

Segons l’últim Observatori de la Infància i pel que fa a la salut mental dels infants i joves d’Andorra, es van poder obtenir dades del nombre de visites al Servei de Salut Mental durant l’any 2020, amb un total de 171 primeres visites i 1.604 visites programades d’infants entre 1 i 10 anys. Analitzant la repercussió de la situació creada per la Covid-19, la salut mental dels infants i adolescents s’ha vist perjudicada en aquesta situació d’emergència viscuda, per això, aquesta col·laboració entre ambdues entitats té més sentit que mai.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending