Unicef i Andorra Esports Cluster lluitaran contra l’abús sexual infantil

Uniran esforços per a recaptar fons per als projectes de l’ONG i per al finançament del 50% de l’estudi de la violència sexual en l’esport a Andorra

Comentaris

El director d'Unicef, Albert Mora, i el president d'Andorra Esports Clúster, Josep Marticella
El director d'Unicef, Albert Mora, i el president d'Andorra Esports Clúster, Josep Marticella

Andorra Esports Clúster i Unicef Andorra han signat, per primera vegada, un conveni per a treballar conjuntament per a la protecció dels infants contra l’abús sexual. L’objectiu és unir esforços per a recaptar fons per als projectes d’Unicef Andorra i per al finançament del 50% de l’estudi de la violència sexual en l’esport a Andorra.

L’abús sexual infantil és un problema molt greu que afecta els nens i nenes de totes les edats. Les dades generals de població infantil i adolescent reflecteixen que al voltant d'un 20% dels nens, nenes i adolescents sofreixen alguna forma de violència sexual abans de complir 18 anys. De fet, és una de les vulneracions dels drets més greus que poden succeir, com recorda l’article 34 de la Convenció dels drets de l’infant.

En l'àmbit de l'esport es poden donar situacions específiques de risc d'abús sexual: l'abús de poder per part dels entrenadors i entrenadores, d'altres professionals o esportistes, o fins i tot d'altres nens, nenes i adolescents; els viatges, concentracions i competicions sense supervisió familiar; la pèrdua de límits respecte al contacte físic, entre altres.

Davant d’aquesta problemàtica, l’ONG ha signat un conveni de col·laboració amb l’Andorra Esports Clúster per posar fi a la violència contra els infants i per la urgència de conèixer dades pròpies sobre abús sexual a l’esport.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending