Les transaccions immobiliàries s'incrementen un 4,6% el tercer trimestre

El nombre de béns immobles d’obra nova transmesos ha disminuït el 83,3% i els de segona mà han augmentat un 4%

Un pis en venda a Andorra la Vella.
Un pis en venda a Andorra la Vella. Altaveu

En el tercer trimestre de l’any 2020 es constata un increment del 4,6% en el nombre de transaccions immobiliàries respecte el tercer trimestre de l’any anterior, així com una disminució del 24,9% en relació amb l’acumulat en els darrers dotze mesos. Respecte al nombre de béns immobles transmesos, durant el tercer trimestre del 2020, han augmentat el 3,4%% respecte al tercer trimestre de l’any 2019, en què gairebé tots els béns immobles transmesos van experimentar un increment a excepció dels locals comercials i magatzems que disminueixen un 9,1%. 

Així mateix, la variació anual de l’acumulat dels darrers dotze mesos mostra una disminució del 21,6%. En relació amb el tipus d’obra, el nombre de béns immobles d’obra nova transmesos en el tercer trimestre del 2020 ha disminuït el  83,3% respecte el mateix trimestre de l’any anterior, en què la pràctica totalitat de les categories van registrar descensos superiors al 50%.

De la mateixa manera, els béns immobles transmesos de segona mà han incrementat el 4%, i totes les categories de béns immobles incrementen a excepció dels locals comercials i magatzem que disminueixen un 9,1% respecte al tercer trimestre de l’any 2019. Respecte al valor dels béns immobles transmesos, durant el tercer trimestre del 2020, ha disminuït en l'11,3% respecte al tercer trimestre de l’any anterior.

Segons el tipus d’obra, el valor total dels béns immobles d’obra nova ha disminuït el 91,4%, mentre que el valor dels béns immobles de segona mà s’ha reduït el 11% i l’acumulat en els darrers dotze mesos, tant de bens immobles d’obra nova com de segona mà ha baixat en conjunt el 35,6%.

 Amb referència a la superfície transmesa, expressada en metres quadrats, s’ha reduït en el 33,2% respecte al tercer trimestre de l’any anterior. En funció del tipus d’obra, la superfície transmesa d’obra nova ha disminuït el 78,3% respecte el tercer trimestre del 2018. La superfície de béns immobles de segona mà ha disminuït també el 33,1%. Les dades han estat facilitades aquest dijous pel departament d'Estadística de Govern.

Etiquetes

Comentaris

Trending