La temporada de pesca aposta pels joves amb la reducció del preu de la llicència

Serà gratuïta per als menors de 14 anys, amb un cost de vuit euros pels menors de 18, i el 14 de març s'obren els acotats de l'estany d'Engolasters i de riu Gran Valira

Un pescador en un llac.
Un pescador en un llac. ARXIU

La Comissió de seguiment de la pesca, presidida per la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, ha celebrat aquest dilluns la seva reunió anual. En la trobada s’ha fet balanç de la temporada de pesca 2020 i s’han validat i consensuat les directius per la nova temporada de pesca 2021. 

La temporada 2021 s'iniciarà el proper 14 de març amb l'obertura de l’acotat intensiu de l'estany d'Engolasters i de l'acotat sense mort del riu Gran Valira. L’obertura de la pesca a la resta de rius i als acotats de pesca en riu s’efectuarà el dissabte 3 d’abril. S’estableix el dissabte dia 12 de juny com el dia d’inici en els estanys, llacs i la resta d'acotats.

Precisament una de les novetats d’enguany és la reducció de les tarifes de la llicència de temporada pels pescadors joves del país, essent gratuïta per als menors de 14 anys i amb un cost de vuit euros pels menors de 18 anys. Es manté el preu de la llicència per residents majors de 18 anys i s’actualitzen a l’alça els preus de les llicències de temporada pels estrangers, així com les llicències turístiques i els permisos d’acotat de pesca intensiva. A més, enguany els pescadors que facin pesca sense mort podran gaudir d’un nou espai a Encamp que s’allarga, riu avall, fins al pont de FEDA.

Etiquetes

Comentaris

Trending