Suport unànime a una regulació de les ILP que “millorarà la democràcia” a Andorra

La proposició de llei rep tot el consens de l’arc parlamentari que es mostra convençut, també amb Govern, que el text ha de permetre una major implicació de la ciutadania en la política

Sussana Vela, a la dreta, ha defensat la proposició de llei que va presentar el PS.
Sussana Vela, a la dreta, ha defensat la proposició de llei que va presentar el PS. PS

La regulació de les Iniciatives Legislatives Populars (ILP) ja és una realitat. El Consell General ha validat per unanimitat la proposició de llei que regula els requisits i altres aspectes per tirar endavant aquesta fórmula. Els parlamentaris han posat en relleu que amb aquest text se soluciona una mancança existent des de l’aprovació de la Constitució. També, defensen, es millora la democràcia i es fomentarà la participació dels ciutadans en l’agenda política.

La llei va ser presentada pel grup socialdemòcrata, però ha estat recollida i treballada conjuntament per la resta de bancades de la cambra. És a dir, el consens ha estat total, fins i tot en els canvis que s’han dut a terme durant el treball del text a la comissió d’Interior, seguint alguns dels comentaris que des del Govern es van fer arribar en un criteri favorable.

Recollida de signatures d'una ILP a Espanya.

Relacionat

Les ILP no es podran fer en període electoral i fins passats 60 dies de l’elecció del cap de Govern

Així, la consellera general del PS, Susanna Vela, ha destacat la “satisfacció” per regular les ILP, fet que permet “solucionar una mancança que era inajornable”. La socialdemòcrata s’ha mostrat convençuda que “servirà per “millorar la democràcia i l’eficàcia de les decisions polítiques” i, per tant, per “involucrar més la ciutadania”.  

De forma similar s’han expressat la consellera demòcrata Ester Molné i la ministra d’Administracions Públiques i Participació Ciutadana, Trini Marín. Aquesta darrera ha destacat que la llei “afavoreix el reforç de la democràcia” i “crea un mecanisme útil d’implicació per part de la població”.

Molné, per la seva banda, també ha defensat el text. “Hem creat una bona eina de participació ciutadana que contribueix a millorar qualitat de la nostra democràcia i a prendre millors decisions col·lectives”, ha comentat. Lògicament, la llei s’ha aprovat per assentiment dels 28 consellers generals presents a la cambra en aquesta penúltima sessió de la legislatura.

Comentaris

Trending