Stop Violències defensa que l’avortament “és un dret fonamental i universal”

L’associació ha convocat una manifestació el 25 de setembre, on busca reivindicar la manca de drets i de decisió de les dones respecte a la interrupció de l’embaràs a Andorra

Una de les mobilitzacions -a la imatge una d'organitzada per Stop Violències- a favor de despenalitzar l'avortament.
Una de les mobilitzacions -a la imatge una d'organitzada per Stop Violències- a favor de despenalitzar l'avortament.

L’associació feminista Stop Violències ha convocat una manifestació als carrers d’Andorra per al pròxim 25 de setembre. Amb aquesta acció volen reivindicar i manca de garanties dels drets “fonamentals i universals” de les dones. Segons expliquen a la seva crida, ho fan per “per totes les que en el món encara no tenim el dret i accés a la interrupció de l’embaràs lliure gratuïta i segura”.

L’associació ha volgut destacar en un comunicat públic els èxits que s’han aconseguit en 2020 i 2021 respecte als drets de les dones de manera internacional. Concretament, a Irlanda, Argentina, Gibraltar i Mèxic. Tot i això, han posat en relleu que a Andorra l’avortament continua estat prohibit en tots els casos “fins i tot per causals, fins i tot per violació a una menor”.

En aquesta exposició de motius pels quals s’organitza aquesta marxa, l’associació posa de manifest que “respecta tota creença religiosa” i que “el Dret Canònic no excomunica a les dones per avortar”. Tot explicant que, segons al seu parèixer, el problema que existeix al país no és religiós, “sinó els qui des dels seus altaveus de poder l’usen per a manipular i segrestar els recursos propis que pertanyen a nosaltres, les dones”. De fet, al llarg d’aquest text es parla d’Andorra com una teocràcia parlamentària, fent referència al bisbe de la Seu d’Urgell, Joan Enric Vives.


Un moment de la manifestació en defensa de l'avortament celebrada fa dos anys.

Relacionat

Preparen una manifestació pel dret a l’avortament el 25 de setembre

 

A més, han posat sobre la taula la causa del Govern contra la presidenta d’Stop Violències, Vanessa M. Cortés, a la qual se li demanava presó i multa, segons s’exposa “per defensar els drets humans”. Així, l’associació reivindica que ha rebut pressió i que s’ha vulnerat el seu dret d’expressió.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending