Preparen una manifestació pel dret a l’avortament el 25 de setembre

La protesta l’està organitzant Stop Violències, que denuncia que la interrupció voluntària de l’embaràs està penalitzada a Andorra pel fet de tenir un cap d’Estat bisbe i que demana suport a altres entitats feministes internacionals

Un moment de la manifestació en defensa de l'avortament celebrada fa dos anys.
Un moment de la manifestació en defensa de l'avortament celebrada fa dos anys. G. P.

A diferència d’altres dies de Meritxell, l’avortament no ha estat entre els temes que, directament o indirectament, han estat posats sobre la taula pel Copríncep Episcopal. Qui sí que ha volgut recordar que es tracta, al seu entendre, d’un problema encara per resoldre al Principat, ha estat Stop Violències. L’entitat, sense donar gaires detalls, ha anunciat una mobilització “als carrers” de cara al pròxim 25 de setembre.

Ja fa uns dies, l’associació presidida per Vanessa Mendoza, va voler compartir un vídeo recordant la situació legal de la interrupció voluntària de l’embaràs a Andorra. Aquest dimecres, ha fet un pas més. Via xarxes socials s’ha difós un curt missatge que revela la pròxima cita en la lluita per reivindicar el que consideren un dret clau per a les dones: 25 de setembre.

Un clip del vídeo d'Stop Violències

Relacionat

Stop Violències denuncia en un vídeo la problemàtica de l’avortament

En ell, es recorda que “a Andorra l’avortament està penalitzat” i que “la raó principal” és que “un bisbe és cap d’Estat”. A partir d’aquí, es marca la data i s’avança que “ens veiem als carrers”. L’associació, però, no dona més detalls de la protesta.

Una mobilització, queda clar, que no s’anuncia pas un dia qualsevol. Al contrari, té una clara intenció. Deixar clar, en ple dia de Meritxell, que l’entitat continuarà reclamant la despenalització de la interrupció voluntària de l’embaràs.

Més pistes de la protesta les dona la piulada feta per un altra entitat, en aquest cas francesa: Vaga feminista internacional. L’associació francesa explica que “el 25 de setembre les nostres germanes a Andorra estan organitzant una manifestació pels drets a escollir sobre el seu cos i per l’accés a l’avortament”. Comenten que “demanen suport internacional i ens estem preparant per travessar les fronteres”.

Comentaris (6)

Trending