Stop Violències denuncia en un vídeo la problemàtica de l’avortament

L’associació ha demanat la difusió de la informació que es veu reflectida a les imatges perquè es conegui la situació fora d’Andorra

Un clip del vídeo d'Stop Violències
Un clip del vídeo d'Stop Violències

Amb el hashtag #avortarem, l’associació feminista Stop Violències ha preparat un vídeo en el que tracten la problemàtica de l’avortament, per la qual fa temps que hi lluiten i hi treballen. En les imatges que mostren, expliquen quins són els principals hàndicaps de la situació de la dona al país i, sobretot, des de l’aspecte legislatiu i de drets.

Al vídeo, que dura quatre minuts, l’associació ha alternat imatges de diverses manifestacions, notícies i personatges públics del país amb les diverses dificultats amb les quals es troben les dones d’Andorra. Dividit en tres pilars principals, han tractat des de la falta de drets enfront de la violència intima, la manca de drets sexuals i reproductius, així com la prohibició de l’avortament en tots els supòsits.

Al text que acompanya aquest vídeo, a més de demanar difusió perquè es conegui la situació a tot arreu, expliquen que “en el cor d’Europa l’avortament és un crim, inclús per violació, inclús a una menor”. Així mateix, indiquen que es tracta de la primera associació feminista del país i que treballen “per un avortament legal, segur i gratuït”. Un dels altres temes que s’aborda a les imatges és la denúncia de Govern a la seva presidenta, Vanesa Mendoza Cortés, arran les seves declaracions enfront de l’ONU, amb la posterior petició d’Amnistia Internacional perquè es retirin els càrrecs.

Alguns dels aspectes més concrets dels quals parla l’associació són la manca de jutjats especialitzats, la falta de reconeixement de la violència obstetrícia, així com la saturació de l’equip de Govern que s’encarrega dels casos de violència domèstica. La data escollida per a publicar el vídeo, 1 de setembre, sembla no ser una coincidència, ja que s’ha fet una setmana abans de la festivitat de Meritxell, una ocasió en la qual, habitualment, surt a col·lació la problemàtica de l’avortament.

 

 

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending