Sorpresa per un anunci a una cadena televisiva francesa que promou la residència fiscal a Andorra

La campanya coincideix amb l'augment de consultories que ofereixen els seus serveis per facilitat l'arribada dels residents gals

Captura de l'anunci.
Captura de l'anunci.

La difusió d'un anunci a la cadena televisió La Chaîne Info (LCI) que promou la residència fiscal per als ciutadans francesos a Andorra ha provocat sorpresa i indignació. La campanya coincideix amb l'augment de consultories que ofereixen els seus serveis per facilitat l'arribada dels residents gals.

La indignació ve motivada pel fet que des dels partits de l'oposició a l'arc parlamentari consideren que Emmanuel Macron i el seu govern beneficien les grans fortunes mentre que exigeixen cada cop més sacrificis i castiguen amb més impostos les classes mitjana i baixa. Posar un impost als francesos que viuen a l'estranger és impossible pels acords per evitar la doble imposició.

La proximitat i la qualitat de vida ha fet que esportistes, professionals liberals o youtubers francesos hagin triat Andorra en els darrers anys. L'augment de població des de França és constant com es pot constatar amb els reculls del departament d'Estadística. Un sistema educatiu francès, la presència de serveis com La Poste i la seguretat són els principals aspectes que decideixen els francesos a venir a instal·lar-se al Principat.

Fins ara, però, no s'havia vist un anunci a la televisió francesa explicant les qualitats d'Andorra en l'apartat fiscal.  Un aspecte determinant per a moltes societats que han de pagar molts menys impostos que a França en poder facturar des del Principat.

 

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending