Servei a les terrasses i segells ‘covid free’, entre les possibles propostes dels restauradors

Els propietaris han lliurat un escrit aquest matí demanant una comissió a Govern per establir noves mesures o desenvolupar un nou programa d’ajuts

Cartell a la façana d'un local tancat
Cartell a la façana d'un local tancat Bru Noya

Els restauradors del Principat, propietaris de bars, cafeteries, granges, restaurants i locals d’oci, han entregat una carta a Govern aquest matí per trobar alternatives a les mesures restrictives  imposades al sector i evitar el tancament dels negocis. A més a més, estan treballant en un llistat de propostes -servei a les terrasses i segells ‘covid free’, entre altres- que volen presentar com més aviat millor en una reunió amb els tècnics que Govern consideri adequats per tractar la situació. En cas que no s’acceptin les seves propostes, demanen, com a mínim, “un programa seriós d’ajuts”.

Així doncs, l’escrit comença reconeixent la feina de Govern: “tot el país ha vist com, d’una manera responsable, els nostres representants polítics han estat els que han pres la paraula i han engegat les accions i mesures que s’han hagut de prendre donades les circumstàncies tan excepcionals que vivim. Agraïm això enormement, però ens trobem amb la necessitat que també se senti la nostra veu, que es tingui en compte la nostra opinió com a principals afectats per aquestes mesures”, argumenten.

Cartell al bar Xoc on s'alerta que no es pot servir al local.

Relacionat

Els propietaris de bars, restaurants i locals d’oci nocturn s’organitzen a les xarxes socials

Els restauradors defensen que mentre ells pateixen fortes restriccions, a altres establiments, com poden ser centes comercials i botigues, les mesures no s’estan respectant com caldria i demanen la constitució d’una comissió amb professionals del sector i els tècnics que Govern consideri adequats per a tractar la situació de la millor manera possible. “No es pot destruir el nostre gremi sense intentar buscar noves solucions, el nostre sector és un dels principals motors de l’economia del país i de la futura recuperació de la situació econòmica”, recull la carta.

Al final del document lliurat a Govern, els propietaris s’ofereixen per trobar un punt d’entesa que solucioni la problemàtica, sigui a través de noves mesures o d’un programa d’ajuts “seriós”. Entre les propostes que s’estan estudiant, destaquen la creació d’un segell ‘covid free’ revisable mensualment, l’habilitació de més espais per donar servei a les terrasses, ajudes equitatives a l’activitat dels locals, sancions més dures pels restauradors que incompleixin les normes i, si escau, fer responsables als clients de l’incompliment de les mesures.

 

Comentaris (2)

Trending