Els propietaris de bars, restaurants i locals d’oci nocturn s’organitzen a les xarxes socials

Un dels objectius és la redacció d’un escrit i la presentació posterior a Govern per tal de millorar les restriccions establertes per evitar la propagació de la Covid-19

Cartell al bar Xoc on s'alerta que no es pot servir al local.
Cartell al bar Xoc on s'alerta que no es pot servir al local.

Un emprenedor alemany resident al Principat, el qual es dedica a l’elaboració de cervesa artesanal, entre altres coses, ha creat un grup de Facebook anomenat “Unió de bars Andorra”. L’objectiu és “defensar els interessos dels propietaris que se senten perjudicats per les restriccions ‘anticovid’ imposades pel Govern d’Andorra”. Concretament, volen redactar un escrit per aclarir algunes de les mesures i donar un cop de mà a l’administració pública per millorar la situació econòmica, evitant a l’hora la propagació del virus.

“Aquest grup està pensat com una forma d'ajuda i col·laboració en un sector en què estem passant series dificultats. No ens identifiquem amb cap idea política, no volem insults ni contra Govern ni entre nosaltres, només idees constructives per poder arribar a solucions que ens convinguin a tots”, és un dels primers missatges que es poden llegir a Facebook. En aquest sentit, l’emprenedor ha explicat a l’Altaveu que no entenen per què una granja no pot oferir entrepans ni tapes per dinar, però després “restaurants que pertanyen a cadenes importants si ho fan sense cap conseqüència”.

A través del hashtag #forçabarandorra volen donar visibilitat a la problemàtica i congregar el màxim possible de propietaris per tindre un missatge potent amb un suport important.

Si bé al decret publicat al BOPA d’adopció de noves mesures excepcionals no es fa cap mena de referència a quins són els aliments que es poden consumir o no a les hores en les quals està permès dinar o sopar als locals, sembla que la norma s’ha implementat a la restauració. Sigui cert o no, és un dubte que s’haurà de resoldre.

A través del hashtag #forçabarandorra volen donar visibilitat a la problemàtica i congregar el màxim possible de propietaris per tindre un missatge potent amb un suport important. “No té cap sentit que no puguem obrir al matí o la tarda si es compleixen les mesures de seguretat que ni els autobusos, ni els supermercats ni els centres comercials tenen”, apunta un usuari.

Des del sector de l’oci nocturn també han apuntat que agraeixen les ajudes anunciades pel Govern però avisen que són molt reduïdes tenint en compte que porten uns 7 mesos sense obrir i que encara no hi ha una data fixada per l’obertura. “Intentarem aguantar. Cal que la taxa de reproducció baixi i, una vegada els locals tornin a obrir, el control sigui molt més estricte. De moment, intentarem cobrir despeses amb les ajudes”, han conclòs.

Etiquetes

Comentaris

Trending