Sense efecte l’obligació d’un confinament domiciliari si es ve de certes destinacions estrangeres

El Govern considera que la mesura més eficient en la lluita contra la propagació del virus és el compliment de les mesures preventives contra la infecció i dur a terme proves diagnòstiques de detecció de la malaltia

Una avió d'una companyia nigeriana; tornar de certs destins suposava, fins ara, haver-se de confinar.
Una avió d'una companyia nigeriana; tornar de certs destins suposava, fins ara, haver-se de confinar. ARXIU

S’arribi des d’on s’arribi al Principat no caldrà ja confinar-se al domicili. Fins aquest dijous ha estat vigent un decret que establia el confinament obligatori per a les persones nacionals o residents que tornaven a Andorra després d’una estada a l’estranger. Clar que no totes les destinacions tenien la mateixa consideració i, per exemple, haver anat a països de la UE o d’altres com Mònaco, Noruega, Islàndia, Liechtenstein, el Regne Unit, San Marino, Suïssa o el Vaticà no estava penalitzat. Ara, aquella mesura ha passat a millor vida.

Vista l’evolució de la pandèmia, en el dia d’avui, el Govern considera que la mesura més eficient en la lluita contra la propagació del SARS-CoV-2 és el compliment de les mesures preventives contra la infecció (dur mascareta, respectar el distanciament social, reduir significativament les activitats socials, entre d’altres), així com dur a terme proves diagnòstiques de detecció de la malaltia per identificar els casos i els seus contactes.

Per tant, segons el decret publicat pel Govern, en el context i les circumstàncies actuals, es considera convenient aixecar les mesures esmentades i derogar el Decret del 29-7-2020 pel qual s’adoptaven mesures excepcionals addicionals per la situació d’emergència sanitària causada pel coronavirus relatives al confinament domiciliari per a la prevenció de nous contagis.

Comentaris (1)

Trending