El sector hoteler perd un 42% dels treballadors amb la pandèmia

El personal dedicat a les activitats socials i serveis personals, i el comerç al detall ha disminuït un 29% i 17% respectivament

Comentaris

Façana d'un dels hotels del país.
Façana d'un dels hotels del país. Altaveu

L'estadística de salaris confirma que el sector hoteler ha estat el més castigat per la pandèmia amb un descens en el nombre d'assalariats del 42%. Els altres sectors més afectats són activitats socials i serveis personals (-29%), i comerç al detall (-17%).  

Segons dades avançades del mes de febrer del 2021, el nombre d’assalariats és de 37.414, mentre que la massa salarial se situa en els 79.655.377 euros. El salari mitjà avançat se situa en els 2.129,03 euros mentre que el salari medià avançat se situa en 1.662,40. La variació és negativa, d’un 11,9%, respecte al mateix mes de l’any anterior. Els sector que presenta una variació positiva més destacable és  activitats sanitàries i veterinàries, serveis socials, amb un +22,2%. Els sector amb variació negativa que més destaca és Hoteleria”, amb un -45,5%.

Segons les dades acumulades al llarg dels darrers 12 mesos, la mitjana d’assalariats és de 38.008 persones, un -4,4% comparat amb el mateix període anterior. El sector que presenta un increment més destacat és indústries manufactureres, amb un 5,5%. En canvi, el sector que presenta un decrement més destacat és hoteleria, amb un -20%. 

D’acord amb les dades recollides al llarg dels darrers 12 mesos, la mitjana mensual de la massa salarial és de 82,25 milions d’euros, equivalent a una variació del -3,8% respecte al mateix període anterior. El sector que presenta la variació positiva més destacada és activitats sanitàries i veterinàries, serveis socials, amb un +5,4%. Hoteleria és el sector que presenta la variació negativa més destacable, del 23,7%. Les dades han estat difoses aquest dijous pel departament d'Estadística de Govern.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending