El sou mensual mitjà cotitzat pels assalariats a la CASS el 2020 va ser de 2.081 euros

Es fixa el valor del punt de jubilació per a aquest any de 2,27451 € el de venda i 21,83530 el de compra

Façana principal de la CASS.
Façana principal de la CASS. Toni Solanelles

El salari global mensual mitjà cotitzat pel conjunt de persones assalariades a la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) per a l’any 2020 es fixa en 2.081,26 euros, segons ha aprovat aquest dilluns el Govern i publica el Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA). El salari global del 2019 es va situar en 2.129,44 euros.  També s'ha fixat el valor del punt de jubilació. 

L'import del salari mitjà global és el que es fa servir per determinar les tarifes de cotització de les persones que realitzen una activitat per compte propi. La base de cotització dels autònoms es calcula aplicant un percentatge determinat al salari mensual mitjà del total d’assalariats de l’any anterior.

D’altra banda, el salari mitjà també es fa servir per establir el valor del punt de jubilació per a l’any 2021. Així doncs, avui també s’ha aprovat el Decret corresponent que fixa aquestes tarifes. En aquest sentit, el preu de venda se situa en 2,27451 euros i el preu de compra en 21,83530 euros. Uns valors fixats en cinc decimals per garantir la màxima exactitud.

Cal recordar que els punts de jubilació adquirits són el resultat de dividir la cotització de la persona assegurada a la branca de jubilació, pel preu de compra del punt.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending