Els quatre projectes presentats a Govern de cooperació internacional reben un total de 152 mil euros

Mans Unides, Dàlmates Sense Fronteres, Fundació IBO-Àfrica, i Cooperand amb Llatinoamèrica podran dur a terme les seves accions per al desenvolupament

Mans Unides en una campanya a Siguiri (Guinea).
Mans Unides en una campanya a Siguiri (Guinea). MANS UNIDES

El Govern ha aprovat l’atorgament de les subvencions a les entitats cíviques andorranes i als altres actors que presentin projectes i programes de cooperació internacional al desenvolupament per una suma total de 152.862,65 euros. Aquest any s’han presentat quatre quatre projectes i tots han estat avaluats de forma positiva.

Així, les subvencions s’han adjudicat a les entitats Mans Unides –per un import de 39.927,47 euros– Dàlmates Sense Fronteres –27.935,18 euros–, Fundació IBO-Àfrica –subvencionada amb 40.000 euros– i Cooperand amb Llatinoamèrica –que rebrà un import de 45.000 euros–. El projecte presentat per Mans Unides té com a objectiu posar en funcionament quatre aules per millorar l’accés a l’educació del Centre–Institut a Sindian, al sud del Senegal. Aquest projecte es desenvolupa en col·laboració amb l’entitat, Fundació Kassumay, que té una llarga experiència sobre el terreny i respon a la manca d’instal·lacions escolars a les zones rurals d’aquest país.

Pel que fa a Dàlmates sense fronteres, l’associació ha agrupat els projectes d’aquest any en un programa únic. Es tracta de sis eixos per a Burkina Faso que tenen en comú la utilització de l’energia solar, la reducció de les emissions, la lluita contra els efectes del canvi climàtic i el desenvolupament de les poblacions locals.

El projecte de la Fundació IBO-Àfrica té com a meta garantir la seguretat alimentària de les dones d’Ibo, a Moçambic, mitjançant la formació i la creació de nous negocis. L’empoderament econòmic d’aquest col·lectiu vulnerable és necessari per eradicar la pobresa, garantir la seguretat alimentària de les famílies i formar una nova comunitat igualitària i sostenible a llarg termini. Es basa en tres àrees d’intervenció: formacions, emprenedoria agrícola i creació d’una cooperativa alimentària.

Finalment, la darrera entitat subvencionada és Cooperand amb Llatinoamèrica, tirarà endavant la fase quatre d’un projecte plurianual que busca prevenir i integrar socialment els infants del carrer a Santa Cruz, Bolívia. Aquest any el projecte vol tirar endavant el “Jardín de la Alegría”, que serà un espai on els nens inscrits als centre de la ONG i/o a les escoles del barri es puguin aprofitar d’activitats, tan lúdiques com acadèmiques durant les hores extraescolars. Durant l’horari lectiu el centre proposarà formacions pels educadors presents a les tardes i els caps de setmana. La voluntat es poder obrir el centre en horari complert l’any 2023.

Etiquetes

Comentaris

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.