Protecció de Dades considera que l'empresari té dret a limitar l'ús del correu electrònic de feina

Aquest control però només pot limitar-se a garantir la seguretat dels recursos informàtics de l'empresa

Un dels servidors de correu electrònic més utilitzat en l'àmbit laboral.
Un dels servidors de correu electrònic més utilitzat en l'àmbit laboral. ARXIU

L'Agència Andorrana de Protecció de Dades (APDA) ha elaborat un informe sobre el correu electrònic d'empresa on considera que és una eina de treball que l'empresari posa a disposició del treballador i, com a tal, l'empresari té dret a controlar i a limitar-ne l'ús. 

Aquest control però només pot limitar-se a dos objectius: garantir la seguretat dels recursos informàtics de l'empresa i evitar els abusos en l'ús personal d'aquestes eines. En qualsevol cas, el treballador ha de ser informat d'aquest control i dels usos permesos abans de començar a fer servir el correu. Segons l'APDA, quan la relació laboral s'extingeixi, l'empresari haurà d'eliminar l'adreça i haurà de donar un termini previ al treballador per tal que destrii aquella informació personal que hi tingui emmagatzemada. Durant el termini comprès entre l'extinció de la relació laboral i la supressió definitiva del correu, l'empresari té prohibit l'accés a l'adreça electrònica.

El mes de novembre passat, els responsables informàtics de Govern van recordar als treballadors que seguint instruccions de Funció Pública, i seguint les directrius fixades en un protocol sobre l’ús del correu electrònic,des de fa un temps, totes les comunicacions per ‘e-mail’ s’estan supervisant de forma contínua.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending