El Principat aposta per l’horari d’estiu

Un 56,3% dels enquestats a l’Observatori es mostren partidaris que no es faci cap canvi al llarg de l’any i que es mantingui el rellotge com habitualment es té des del març fins a l’octubre

Els ciutadans d'Andorra són més partidaris de l'horari d'estiu.
Els ciutadans d'Andorra són més partidaris de l'horari d'estiu.

Aprofitant el tercer Observatori del 2020, el Centre de Recerca i Estudis Sociològics (CRES) ha revelat que una majoria de la població andorrana preferiria que es mantingués de forma permanent l’horari d’estiu. Així, les dades indiquen que dels 742 enquestats, un 56,3% va expressar aquesta preferència. En canvi, només un 8,2% es va decantar pel d’hivern, mentre que un de cada cinc va defensar l’actual sistema.

En l’enquesta s’ha preguntat com afecten els canvis d’horari, tant el que es fa al març com el que es fa a l’octubre, als ciutadans. En aquest darrer cas, un 48,1% assegura que no els suposa cap variació significativa, ni positiva ni negativa. En canvi, un 31,1% sí que admet que no els agrada, principalment perquè es fa de nit massa d’hora o per dificultats d’adaptació. Pel que fa al pas de l’horari d’hivern al d’estiu, un 41,8% considera que no els afecta, però un 30,4% afirma que ho veuen positiu, justament per l’allargament del dia.  

A la pregunta de quina opció s’elegiria amb relació als canvis d’horaris, un 56,3% defensen que seria millor mantenir el d’estiu, mentre que només un 8,2% escolliria el d’hivern. Un 20,3% dels sondejats entenen que caldria mantenir l’actual sistema. D’aquest darrer grup, el 72,3% ho argumenten defensant que l’endarreriment o avançament del rellotge no els afecta.

En canvi, els qui defensen que sempre es faci servir l’horari d’estiu, tenen molt clar el motiu. Un 87,1% dels que s’han decantat per aquesta opció posen en relleu que el dia seria més llarg, fet que permetria fer activitats al vespre.

Etiquetes

Comentaris

Trending