El primer grup d’ajuda mútua de Projecte Vida, amb places exhaurides

L’associació ha rebut moltes peticions per poder participar-hi i, a més, ja ha obert les inscripcions per a les reunions de persones amb addiccions, per als quals ja té persones interessades

El cartell de Projecte Vida on anuncia l'aforament complet.
El cartell de Projecte Vida on anuncia l'aforament complet. Projecte Vida

L’associació Projecte Vida comença la seva activitat amb totes les places exhaurides per al primer grup d’ajuda mútua, que se celebrarà el pròxim dimarts, 8 de març. Poc més d’un mes després de la seva creació, han rebut moltes peticions de familiars de persones amb addiccions per tal de poder participar-hi. De fet, han hagut d’ampliar el nombre que tenien previst en un inici per encabir tothom. Així mateix, han obert també les inscripcions per als grups en primera persona, per als quals ja tenen interessats.

El primer grup d’ajuda mútua (GAM) per a familiars de persones amb addiccions començarà amb 11 participants. La presidenta de l’associació, Eva Tenorio, explica que les seves intencions era que no fossin més de vuit, però s’han hagut d’ampliar les places a causa de la bona acollida. El pròxim dimarts tindrà lloc la primera trobada, on ella hi serà present per tal de començar a orientar al grup. Posteriorment, seran les voluntàries i els afectats qui continuaran amb l’activitat habitual.

De moment, Projecte Vida no ha rebut més sol·licituds de familiars, així i tot, Tenorio ha deixat la porta oberta a tothom que tingui una situació similar perquè contactin amb ella. Si es dóna la situació, es crearan nous grups amb aquesta mateixa dinàmica. En aquest primer GAM hi ha una varietat de perfils i de parentiu amb les persones amb addicció. Es reuniran filles, mares i parelles d’alcohòlics, de dependents a la marihuana i altres substàncies.

Logotip de Projecte Vida.

Relacionat

Projecte Vida engega els grups d’ajuda mútua per familiars de persones amb addiccions

D’altra banda, Projecte Vida també comença ja a preparar els grups per a persones amb addiccions. En aquest cas sí que serà Tenorio qui els dirigirà, i s’està tractat de mirar la forma de plantejar-los per interferir el mínim possible amb les feines dels participants. Actualment, l’associació ja compta amb 22 inscrits i 11 persones en espera. Dels 22 que, inicialment, formaran part del grup hi ha set dones i la resta són homes. Els perfils són diversos, hi ha addictes a l’alcohol, o la marihuana, politoxicòmans i altres substàncies.

Enfront d’aquesta bona acollida, Tenorio afirma tenir sentiments contradictoris. D’una banda, és una alegria per ella que la gent s’animi, “no fa ni un mes que vam començar i tenim el primer grup complet i molts interessats”. Però, aquest mateix motiu, deixa un gust agredolç. “Evidencia que hi ha un problema i una manca, que la gent necessitava l’ajuda”, explica Tenorio. Malgrat tot, destaca que coneix de primera mà els beneficis d’aquests grups i espera que funcionin bé perquè la gent que encara no s’atreveix a fer una passa endavant s’animi finalment.

1646502463311
 

 

Comentaris (2)

Trending