Preocupació per la proliferació de ‘grups socials’ on s’ofereixen tot tipus d’estupefaents

Grups de pares mostren la seva indignació pels missatges que es poden trobar en grups de Telegram vinculats a Andorra en què es posen a l’abast dels contactes drogues de diversa mena i fins i tot s’ofereixen altres ‘serveis’ prohibits

Alguns dels missatges que apareixen.
Alguns dels missatges que apareixen.

Les xarxes socials telecomunicatives faciliten molt les coses. O faciliten moltes coses. Fins i tot, acosten com aquell qui no vol catàlegs d’estupefaents per si hi ha algun interessats que a través de grups socials, en aquest cas sempre a través de l’aplicació Telegram, puguin aparentment adquirir-ne. Grups de pares han mostrat la seva estupefacció, incomprensió i preocupació perquè a través de diversos grups vinculats a Andorra s’insereixin missatges oferint tot tipus de drogues.

De fet, segons que ha pogut constatar l’Altaveu en algun cas, no només és droga (cànnabis, heroïna, speed…) el que suposadament es posa a l’abast dels contactes que formen part d’aquell grup en qüestió sinó també des de targetes de crèdit clonades a altres ‘serveis’ prohibits al país com podria ser la prostitució (prohibida si la persona que es prostitueix ho fa per obligació o hi ha qui afavoreix l’activitat, com es podria considerar que és el cas).

Captura de pantalla 2023 05 21 a las 20.26.11
Preus d'alguns dels estupefaents.

Una cosa, quedi clar també, són els missatges amb els oferiments i, l’altra, que realment es pugui poder realitzar una compra-venda, extrem aquest que ni l’Altaveu ha pogut corroborar ni tampoc les fonts que han alertat de la situació han pogut assegurar que sigui del tot factible. El que sí que és, asseguren algunes de les fonts consultades, “altament perillós” tenir un accés tan ràpid “i directe” a aquest tipus de missatges perquè poden acabar sent “incitadors de consum”.

En algun cas puntual, col·lectius dedicats a ajudar joves amb dificultats o trastorns sí que van poder corroborar com hi havia algun grup de Telegram on hi havia joves adults que oferien fàrmacs psicòtrops que haurien aconseguit a través de l’alteració de receptes mèdiques. Aquesta circumstància també va ser denunciada al seu dia per l’esmentada associació, que ha posat aquest fet en coneixement de les autoritats sanitàries i també d’ordre.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending