Una polsera amb GPS, l’últim complement per a l’app ‘Durcal’

Aquesta aplicació, pensada per tenir cura dels padrins i interconnectar les famílies, ha llançat aquest nou dispositiu que permet la localització en temps real dels seus portadors

La nova polsera de l'app Durcal
La nova polsera de l'app Durcal

Fa sis mesos que l’aplicació Durcal va iniciar el seu recorregut, i ja compta amb vuit milions de descàrregues. Ara, aquesta aplicació llança la seva primera polsera, que servirà de complement per a la seva funcionalitat de tenir cura de la família a distància i que permetrà veure la localització en temps real.

La polsera és un dispositiu que té un localitzador GPS a temps real integrat, i que s’ha desenvolupat buscant dos objectius concrets. D’una banda, posar la teleassistència a l’abast de totes les persones, independentment d’on visquin. I, d’altra, facilitar el seu accés també econòmicament.

Una de les principals característiques és que compta amb un disseny funcional i minimalista, que s’apropa més als ‘smartwatch’ que als dispositius de cura en remot, amb una aparença molt mèdica. Està pensada i dissenyada pels més grans i nens, i una de les seves principals funcionalitats és el botó d’ajuda i el sistema de detecció de caigudes, ambdós casos connectats a una central receptora d’alarmes. Des d’aquí és d’on es trucarà a l’usuari que ha pres el botó, per identificar l’emergència i actuar amb rapidesa, en una acció coordinada amb els Serveis d’Emergència d’Andorra.

Així mateix, s’envia la ubicació de la polsera als familiars, per tal que coneguin on es troba la persona que ha demanat ajuda. A més, el dispositiu no necessita que l’usuari porti el mòbil a sobre, la qual cosa facilita el seu ús per a les persones grans i els nens, no sempre pendents del seu telèfon. Actualment, la llista d’espera per aconseguir-la és de 16.000 persones.

El CEO de Durcal, l’andorrà Guillem Viladomat, explica que l’app vol “democratitzar la teleassistència”. El seu preu baix, de 19 euros al mes, és un bon exemple d’aquest objectiu. A més, s’entrega sense cap cost afegit a les 24 hores d’haver efectuat la compra, preparada per utilitzar-se amb sols treure-la de la capsa.

“No volem que cap persona es quedi enrere per no poder accedir econòmicament a aquest tipus de dispositius, habitualment amb un cost elevat”

“Volem que totes les famílies que necessitin tenir cura d’una persona puguin fer-ho amb Durcal”, comenta Viladomat. “No volem que cap persona es quedi enrere per no poder accedir econòmicament a aquest tipus de dispositius, habitualment amb un cost elevat”, explica el CEO, que va desenvolupar Durcal per poder cuidar millor de la seva àvia. A més, també indica que el seu disseny s’ha pensat perquè “no s’assenyali ningú per portar una polsera de teleassistència”.

padrins

Relacionat

Una APP andorrana per tenir els padrins contents (i vigilats)

Per iniciar aquest projecte, s’han seleccionat 100 famílies andorranes per fer una prova pilot, on es testejaran cadascuna de les funcionalitats de la polsera. S’han escollit persones amb diversos perfils, per tal de poder tenir una representació de tot l’espectre del públic objectiu que podria utilitzar aquest dispositiu.

Una parella que ha participat en aquesta prova, amb dos nens de set i cinc anys, han explicat que els agrada “la sensació de tranquil·litat que tenim quan anem al parc. Si s’allunyen, tot i que sigui segons, del nostre camp visual, sabem com i on estan en cada moment”. D’altra banda, si es pregunta a les famílies que la fan servir per als seus padrins, també s’exposa que els aporta molta calma. “Per mi, que no puc visitar la meva mare cada dia, és molt important saber que està bé en tot moment. Fins i tot, abans que m’avisi la seva cuidadora”, ha argumentat un dels usuaris que l’han poguda testejar.

 

Comentaris

Trending