No és que ho celebri un dels fundadors i CEO de Durcal, Guillem Viladomat. Però sí que està d’allò més satisfet de la resposta que Durcal està obtenint. Reconeix que l’APP es va batejar com es va batejar en honor a la cantant i actriu. A l’artista, vaja. Buscaven un nom que fos de fàcil recordar per a la gent gran. Per a la seva àvia, per exemple. Perquè Viladomat no té tampoc manies en reconèixer que la seva àvia, encara d’allò més autònoma, té una part de culpa com a font d’inspiració de l’aplicació que ja porta més de set milions de descàrregues i que prepara una polsera complementària per poder aportar un plus a l’APP tradicional.
La base, com en el cas d’Alpify i Safe 365, torna a ser la geolocalització. Però va més enllà. Durcal, amb set milions de descàrregues, permet saber si els avis han fet o no gaire dispendi d’energia a través dels passos que han fet. També facilita saber on estan, és clar. I l’estat de càrrega de la bateria o la cobertura de què disposa el telèfon. Però també “com estan de feliços”
Alpify, que després va ser Safe365, va tenir un èxit notable. També ho admet sense embuts Guillem Viladomat. De fet, aquesta aplicació va salvar unes quantes vides i va tenir un notable volum de descàrregues. “Va tenir molt bona acceptació”, recorda el CEO de Durcal. Però li faltava ‘engachment’. És a dir, que una vegada descarregada l’APP, s’usés de manera habitual. Per sort, recorda Viladomat, quan un va a la muntanya cada vegada ni es perd ni pateix algun accident. Per sort, torni a quedar clar.
Estar al cas dels avis, tenir cura dels padrins, sí que hauria de ser un hàbit recurrent. I d’aquí l’èxit de Durcal que els seus creadors volen que sigui quelcom més que un ‘assistent virtual’. Al contrari, la trentena de persones que treballen al tomb de l’aplicació amb l’andorrà Guillem Viladomat al capdavant miren de generar prou interès i interactivitat com perquè els familiars que s’interconnecten a través de l’APP es vegin ‘obligats’ a estar pendents de les generacions més grans de la família. I que els vagin a veure. Perquè les visites sumen més punts per al rànquing que es crea al tomb dels usuaris de Durcal.
La base de l'APP, com en el cas d’Alpify i Safe 365, torna a ser la geolocalització. Però va més enllà. Durcal, sí, permet saber si els avis que tenen al mòbil l’aplicació han fet o no gaire dispendi d’energia a través dels passos que han fet. També facilita saber on estan, és clar. I l’estat de càrrega de la bateria o la cobertura de què disposa el telèfon. Però també “com estan de feliços”. I la felicitat, Durcal la mesura a partir de tres conceptes: quantes vegades se’ls truca; quantes fotografies se’ls envia i quants cops se’ls va a visitar. Per a Viladomat, a diferències d’altres fórmules (cuidadors, residències, gadgets tradicionals), Durcal genera un control inclusiu dels padrins sense que se’ls estigmatitzi.
La gent gran potser mai no ha sentit parlar d’Instagram i tot just comença a moure’s per Facebook. Però té un ‘smartphone’ i cert domini que li permet amb certa facilitat i de manera força intuïtiva moure’s per Durcal. I jugant jugant, com aquell que diu, se’ls té vigilats i contents. O això és el que creuen haver aconseguit els ideadors de Durcal amb la inspiració que li va produir a Guillem Viladomat, entre altres, la seva àvia. I els avis es mereixen, recorda, la millor de les atencions. I tan real com sigui possible. Durcal trenca motlles i si fa falta, ho fa amb ranxeres. Per provar-ho i fer-ho fàcil, que no quedi.
Comentaris (2)