La policia inicia una campanya sobre l’ús del telèfon mòbil al volant

Des del departament també busquen conscienciar sobre l’ITV i la tarja de transport i el cinturó

Agents de policia especialitzats en circulació fent un control.
Agents de policia especialitzats en circulació fent un control. Toni Solanelles

El Departament de Policia engega una campanya de conscienciació de l’ús del telèfon mòbil al voltant. S’iniciarà el dia 7 de juny a les 7:00 h i finalitzarà el 20 de juny a les 19:00 h. A més, també englobarà altres temes problemàtics com l’ITV i la tarja de transport i la necessitat de cordar-se el cinturó durant la conducció.

El departament indica que, la utilització del telèfon mòbil duran la conducció és una de les infraccions més freqüents per part dels conductors, i insisteixen en la necessitat d’incidir i remarcar la perillositat d’aquesta pràctica. Així mateix, la no utilització del cinturó també té una incidència directa en la gravetat de les lesions en cas d’accident. Tot i això, la policia constata que encara hi ha molts usuaris que ometen de forma intencionada aquesta obligació.

Per últim, aquesta campanya també farà incidència en la ITV. De fet, des del departament expliquen que “l’envelliment del parc mòbil del principat implica que molts conductors, per diferents motius, decideixin no presentar-se a les revisions obligatòries”. Això té una repercussió directa en la seguretat de les persones que viatgen amb aquests vehicles i, de forma indirecta, en tots els usuaris que comparteixen les vies públiques. Per això, la policia vol incidir en la importància de passar de forma satisfactòria l’ITV.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending