La policia engega una campanya per combatre l’alcohol i les drogues per Setmana Santa

La campanya, del 9 al 24 d’abril té com a objectiu reduir la sinistralitat a les carreteres pel consum d’aquestes begudes i productes estupefaents

Un control d'alcoholèmia.
Un control d'alcoholèmia. ARXIU

Del 9 al 24 d'abril, les forces de l'ordre efectuaran una nova campanya de control d'alcohol i drogues al volant per intentar disminuir els accidents de trànsit relacionats amb aquests productes. En aquest sentit, recorden els límits de les sancions administratives i penals, 0,5 i 0,8 grams per litre de sang, en conductors no professionals, així com la sanció per no voler realitzar la prova.

La Policia efectuarà una campanya de controls d’alcohol i drogues per Setmana Santa per tal de contribuir, com en la resta de campanyes temàtiques, a disminuir la sinistralitat a les carreteres. En concret, s’iniciarà a les 7 hores del 9 d’abril i s’allargarà fins a les 19 hores del 24 del mateix mes.

Des de les forces de l’ordre recorden que, tal com estipula el codi de circulació, la franja mínima punible en matèria administrativa se situa per sobre del 0,0 g/l de sang en els conductors professionals i de 0,5 g/l per a la resta de conductors. Infraccions en aquest àmbit pot comportar la suspensió del permís de conduir per una durada màxima de dos mesos, juntament amb una de 400 euros. D’altra banda, aquells que donin positiu per estupefaents la prohibició de conduir pot arribar als sis mesos amb una sanció de 600 euros.

Pel que fa a la via penal, la taxa d’alcoholèmia està en superior a 0,5 g/l de sang per als conductors professionals i superior a 0,8 g/l per als no professionals. En aquest sentit, les conseqüències jurídiques són de pena de presó fins a dos anys i privació del permís de conduir fins a quatre anys per als conductors professionals i fins a un any o arrest, i privació del permís de conduir fins a tres anys en el cas de no professionals.

Finalment, el cos de Policia també alerta que refusar sotmetre’s a un control d'alcoholèmia està castigat amb la privació del permís de conduir fins a tres anys, que en els casos dels professionals pot arribar a ser de quatre anys.

Comentaris

Trending