La policia comença una campanya sobre la ITV, el cinturó i el telèfon

S’iniciarà el dia 6 de juny i acabarà el dia 19, i el principal motiu és que l’envelliment del parc mòbil ha fet que molts conductors no es presentin a les revisions obligatòries

Imatge d'arxiu d'unn control de policia.
Imatge d'arxiu d'unn control de policia. Altaveu

La policia engega una campanya sobre la ITV, el cinturó i l’ús del telèfon que començarà a les 7:00 h del dia 6 de juny i finalitzarà a les 19:00 h del dia 19. El principal motiu és que l’envelliment del parc mòbil del Principat ha implicat que molts conductors, per diferents motius, no es presentin a les revisions obligatòries de la ITV.

Aquest fet repercuteix directament, segons indica la policia, en la seguretat de les persones que utilitzen aquests vehicles. De forma indirecta, a més, també en la seguretat de tots els altres usuaris que comparteixen les vies publiques. Es tracta d’una infracció que el departament constata de forma habitual, i es vol incidir en la importància de passar de forma satisfactòria la ITV.

D’altra part, s’incidirà en la infracció que suposa no utilitzar el cinturó de seguretat. A dia d’avui, encara es constata habitualment que hi ha usuaris de la via que ometen de forma intencionada la obligació de cordar-se’l, sent un element de seguretat passiva i que té una incidència directa en la gravetat de les lesions en cas d’accident.

Finalment, també es té present que la utilització del telèfon mòbil durant la conducció continua sent una de les distraccions més freqüents al voltant. És així que, des del departament de policia, dins del pla d’actuació per tal de disminuir l’accidentalitat, ha considerat necessari iniciar una campanya que incideixi en aquests punts.

Etiquetes

Comentaris (10)

Trending