La pandèmia contribueix al descens del 12,6% en la despesa pública en cultura i esports el 2020

Se situa en 39,2 milons d'euros, inclou també els serveis religiosos i comunitaris, i representa el 5% de liquidat total de les Administracions

Representacio d''Els Pastorets' en el marc de la Temporada de Teatre dels comuns d'Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria.
Representacio d''Els Pastorets' en el marc de la Temporada de Teatre dels comuns d'Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria. ALTAVEU

La despesa pública en activitats recreatives, cultura i religió se situa en 39,2 milions d’euros l’any 2020, quantitat que representa una disminució del 12,6% respecte de l’any 2019. Aquest import representa el 4,9% de liquidat total de les Administracions públiques (sense comptar ni els actius ni els passius financers ni les transferències de Govern), un punt percentual inferior en relació amb l’exercici 2019 i representa el 1,5% del producte interior brut (PIB), una dècima percentual menys que l’any anterior. 

 Aquesta disminució de les despeses s’explica per les disminucions de les culturals (-22,8%, 4,3 milions d’euros), en les de serveis de ràdio i televisió i serveis editorials (-11,4%, mig milió d’euros), en les de serveis recreatius i esportius (-2,4%, mig milió d’euros) i en les de serveis religiosos i altres serveis comunitaris (-19,7%, 300 milers d’euros).

La despesa pública en Activitats recreatives, cultura i religió al Principat d’Andorra inclou les efectuades per l’Administració central, l’Administració local, l’Agència Antidopatge d’Andorra (AGAD), el Fòrum Nacional per a la Joventut d’Andorra (FNJA) i Ràdio Televisió d’Andorra (RTVA,SA). La disminució, l'any passat, d'un 12,6% respecte al 2019  (39,2 milions d'euros) es deu, en part, a la supressió d'activitats durant el punt àlgid de la pandèmia de coronavirus.

Etiquetes

Comentaris

Trending