L'ocupació a la presó va augmentar un 22% despres del confinament

Un estudi del Consell d'Europa compara la situació d'Andorra amb la de la resta del continent entre la primera fase de la pandèmia i el mes de setembre

Centre penitenciari de la Comella.
Centre penitenciari de la Comella. Toni Solanelles

Un estudi fet públic aquest dimarts pel Consell d'Europa mostra que l'ocupació a la presó de la Comella va augmentar un 22% (de 50 a 61) entre el 15 de juny i el 15 de setembre. L'informe anual d' estadístiques penals (Space) analitza las tendències en les poblacions penitenciàries europees durante aquest anys, utilizant quatre referències temporals: abans de la pandèmia (1 de gener), després del primer mes de confinament (15 d'abril), al final del confinament (15 de juny) i al final de l'estiu (15 de setembre).

L'estudi mostra també que de l'1 de gener al 15 de setembre, la taxa mitjana d'empresonament va baixar un 4,6% en les 35 administracions penals que han facilitat les dades. La disminució va tenir lloc per diversos motius i, entre ells, que es van deixar presos en llibertat per evitar la propagació de la Covid-19 com en el cas d'Andorra.

Durant l'estiu, i sense confinaments, la tendència a la baixa es va revertir en dotze països que han tingut taxes més altes el 15 de setembre que el 15 de juny:  Mònaco (+ 30%), Andorra (+ 22%), Noruega ( + 16,8%), Luxemburg (+ 12,1%), Eslovènia (+ 10,9%), Finlàndia (+ 8,3%), Escòcia (+ 7,7%),Xipre (+ 7,2%), Dinamarca (+ 6,7%), Bèlgica (+ 4,8%), Romania (+ 4,7%) i Irlanda del Nord (+ 4,5%).  En general, però, els índex de població empresonada durant el mes de setembre han estat més baixes que a principis d'aquest any. A Andorra el nombre de reclusos ha crescut un 24% des del gener.

L'estudi indica que uns 3.300 presoners i 5.100 membre el personal de presons es van infectar amb Covid-19 fins al 15 de setembre en les 38 administracions que han facilitat dades.

Etiquetes

Comentaris

Trending