La nova llei del català duplica l’assistència als centres d’aprenentatge de l’idioma oficial

Més de 6.700 persones han cursat els estudis amb un increment d’alumnes, sobretot en el segon semestre quan ha entrat a tràmit el text legislatiu que obliga a tenir un nívell mínim

Comentaris

Centre de Català.
Centre de Català. SFGA

Els centres de català han experimentat un creixement del 120% del nombre d’estudiants entre els mesos de setembre i desembre d’aquest 2023 amb 3.805, quan en el mateix període del 2022 la xifra era de 1.707. El motiu que explica aquest increment és que amb la nova legislació s’exigirà un nivell mínim de l’idioma oficial del país per obtenir el permís de residència i treball i renovar-lo.

Entre els mesos de gener i juny del 2023 hi van passar 2.986 persones, 1.039 més que el mateix període del 2022, quan hi van passar 1.947 estudiants. En total, durant el 2023, 6.791 persones han assistit als centres de titularitat pública per estudiar català de forma autònoma als espais d’autoaprenentatge que compten amb personal docent de suport.

L’assistència s’ha duplicat en el segon semestre quan el Govern va tramitar la nova llei del català que estableix que les persones que vulguin obtenir el permís de residència i treballs i els que l’hagin de renovar per primera vegada hauran d’acreditar un nivell mínim de l’idioma. Així ho creuen des de l’Àrea de Llengua Catalana del Departament de Política Lingüística, que han valorat positivament.

Els centres de català ofereixen cursos presencials dels nivells A1, A2, B1, B2, C1 i C2, grups de conversa i cursos de llenguatge administratiu, els quals compten amb prop de 1.100 estudiants. Així mateix, 1.084 persones han pogut cursar els estudis de manera virtual.

L’increment de les xifres d’alumnes que aprenen català també s’ha reflectit en les inscripcions per a la convocatòria dels exàmens oficials de català del pròxim gener, que suma un total de 594 inscripcions, 158 més respecte de les 436 d’aquest any.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending