Nova campanya de la policia contra l’alcohol i les drogues en la conducció

S’iniciarà el pròxim 5 de juliol i es mantindrà fins el 8 d’agost, amb un seguit de controls encaminats a la reducció de la sinistralitat a les carreteres

Agents de policia especialitzats en circulació fent un control.
Agents de policia especialitzats en circulació fent un control. Toni Solanelles

El Cos de Policia inicia, el proper 5 de juliol, una nova campanya contra la conducció sota els efectes de l’alcohol i les drogues durant l’estiu, i que s’allargarà fins el 8 d’agost. Es preveuen un seguit de controls, mantenint la línia d’altres accions, totes elles encaminades a la disminució de la sinistralitat a les carreteres.

Els controls preventius d’alcoholèmia es realitzaran amb el fi de millorar la seguretat viària en general i reduir el nombre d’accidents provocats pel consum d’alcohol. Així mateix, es busca sensibilitzar els conductors del risc que comporta anar al volant d’un vehicle en aquestes condicions.

L’objectiu principal, per tant, és disminuir la sinistralitat en carreteres i disminuir els accidents de trànsit provocats pel consum d’alcohol i drogues. Es tracta, per tant, d’evitar les conductes de risc que posen en perill als usuaris de la xarxa viària i augmentar la seguretat.

Tal com preveu el Codi de Circulació, la franja mínima punible en matèria administrativa se situa per sobre del 0,2 g/l de sang en els conductors professionals i de 0,5 g/l en la resta. Pel que respecta a la responsabilitat penal, el vident Codi Penal fixa les taxes d’alcoholèmia en un grau superior a 0,5 g/l de sang per als conductors professionals i una taxa superior a 0,8 g/l per als no professionals.

Els criteris seguits per l’actuació policial serà la sanció per a aquells que superin les franges anteriors i els conductors sota la influència d’estupefaents. A més, també es pot suspendre un permís de conduir per una durada màxima de tres mesos. D’altra banda, també es detindrà als conductors que superin les taxes de responsabilitat penal, els que, sota la influència de les drogues, siguin un perill concret per a la circulació, i aquells que refusin sotmetre’s a la prova d’alcoholèmia

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending