Desallotjen els ocupants de tres pisos del Prat de la Solana pel risc que cedeixi un mur

(AMB VÍDEOS) L'edifici ha quedat molt afectat per la tempesta d'aquest dissabte i els veïns de les plantes baixes s'han traslladat a cases de familiars

Comentaris

Tasques de neteja a Erts.
Tasques de neteja a Erts. ALTAVEU

Els veïns de tres pisos d'un edifici del Prat de la Solana ha estat desallotjats pel risc que les parets i un mur puguin cedir. Passaran la nit de dissabte a diumenge a casa de familiars i no saben quan podran tornar. A l'edifici hi ha bombers, policia i efectius del COEX. La construcció ha patit els efectes de la tempesta que ha provocat diversos problemes com ara talls de llum en algunes zones com a Vila (Encamp) i el Forn de Canillo, o acumulació de terra i fang en algunes carreteres sobretot a la Massana i Ordino.. Els bombers han efectuat una vintena de sortides.

A la Massana, els embornals no han donat abast per absorbir la quantitat d'aigua en una nova tarda de patacs d'aigua que s'han anat repetint aquesta setmana. A les xarxes socials s'han publicat fotos i vídeos. A la carretera d'Erts l'acumulació d'aigua ha obligat els vehicles a aturar-se.  El lloc més conflictiu ha estat el Prat del Mig. Efectius del COEX s'hi han desplaçat per fer la neteja i dues patrulles de policia han regulat el trànsit. L’aigua que ha inundat la carretera, prové dels camps que no han donat abast per drenar tota la que ha descarregat la tempesta. Un edifici al Prat de la Solana ha patit inundacions sobretot a les plantes baixes a l'aparcament després que l'aigua que baixava de la muntanya ha trencat un vidre i ha entrat amb força. A Arinsal, s'ha produït un desbordament. Efectius del COEX l'han començat a retirar amb l'ajut d'una mànega. També han resultat afectades les obres de les fonts de llums al Pont de París d'Andorra la Vella.

Segons Visual Meteo, la tempesta ha descarregat amb una intensitat màxima de 149.4mm/h i ha acumulat fins a quarts de vuit del vespre 74.7mm. Al Bony de les Neres s'han recollit 66,4 mm. Pel que fa als talls de llum, els tècnics de FEDA han detectat a un quart de deu, l’origen de les dues avaries que afecten zones d’Encamp i Canillo. El subministrament s'ha restablert a Incles i Soldeu a tres quarts d'onze de la nit.

Mapa d'avís groc per tempestes.

Relacionat

Nou avís groc de Protecció Civil per tempestes aquest dissabte a la tarda

d9fd3863 e96a 44c3 84c0 a293c8fa4a74
L'edifici afectat per l'aigua al Prat de la Solana

Comentaris (4)

Trending