Nou ‘Dilluns negre’ dels treballadors espanyols contractats davant l’ambaixada

Reivindiquen que tenen el sou congelat des del 2008 i que les condicions laborals són diferents que les dels funcionaris

Els treballadors afectats entrant dins de l'ambaixada una vegada han finalitzat la protesta.
Els treballadors afectats entrant dins de l'ambaixada una vegada han finalitzat la protesta.

Els treballadors espanyols contractats han tornat a protagonitzar una jornada de protestes per reinvindicar millores contractuals, principalment en els sous congelats des del 2008, així com posar de manifest les diferencies que hi ha entre les seves condicions laborals i les dels funcionaris. Una protesta que s'estén arreu del món, on hi ha seu diplomàtica espanyola.

Els treballadors espanyols, que depenen del govern de Madrid, han tornat a protagonitzar el que anomenen un 'Dilluns negre' per reivindicar la situació en la qual es troben. Es tracta d'una trentena de persones, entre el col·legi María Moliner, on hi ha una desena d'afectats, l'ambaixada i el consolat. Entre les seves reivindicacions, com ha recordat una de les afectades, Cèlia Borrallo, "El personal laboral que estem contractats a l'exterior d'Espanya, ens trobem una mica abandonats. Portem des del 2008 sense cap augment salarial. És manifestar la nostra situació i fer que arribi a la seu central".

De fet, com ha posat en relleu, les condicions laborals entre els funcionaris i aquest col·lectiu. "Els funcionaris venen amb unes condicions que no tenim els laborals. De fet, els laborals no estem acollits a cap conveni i la reivindicació és tenir-lo perquè pugui regular totes aquestes situacions que no estan contemplades enlloc i que queden en un llimb administratiu", ha assegurat Borrallo.

La protesta fa setmanes que dura, de forma regular els dilluns, i la continuaran mantenint fins a que se’ls escolti. Una reinvindicació, però, que no és exclusiva del Principat, sinó que es du a terme a tot el món on hi ha unes 5.000 persones en la mateixa situació.

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending