La no-resposta ‘col·legiada’ dels veterinaris comença a exasperar els cònsols de l’ADN caní

Els comuns que impulsen el projecte analitzen com poder saber si els professionals de la veterinària volen participar de la iniciativa o no

Gossos a Andorra la Vella.
Gossos a Andorra la Vella. ALTAVEU

Els veterinaris del país continuen sense aclarir, almenys de forma col·legiada, si participaran en l’extracció de mostres d’ADN als gossos del Principat per tal d’incloure-les en el banc de dades que es creï a l’efecte o no. O almenys aquesta és la sensació que hi ha en els comuns que impulsen el projecte de l’ADN caní, que són tots menys el d’Escaldes. Els cònsols comencen a exasperar-se amb la posició dels professionals de la veterinària.

Hi ha hagut una reunió entre les dues parts de forma clara i ferma i, després, algunes poques comunicacions més un parell de notes de premsa a través de les quals els veterinaris han expressat el seu desencís amb els cònsols, el seu rebuig al genotipatge -perquè no el consideren ni adient ni efectiu per a la finalitat que es pretén- i alhora han deixat clar que si acaben participant en el projecte ho faran per la pressió de l’administració (els comuns concernits més el ministeri d’Agricultura).

Una veïna d'Andorra la Vella passejant el seu gos.

Relacionat

Els veterinaris admeten que volen que l’administració sufragui tot l’ADN caní, també a Escaldes

Els cònsols, que creuen que hi ha una fractura entre els veterinaris, han demanat una posició conjunta. Una resposta del col·lectiu a una pregunta clara: si volen o no volen entrar en el projecte. El comuns tenen clar que volen tirar la iniciativa endavant perquè creuen que actualment, amb les eines existents, la de l’ADN és l’única via possible, que no vol dir que sigui ni molt menys infal·lible, d’això segons algunes fonts en són molt conscients els cònsols, volen provar-ho.

Van passant els dies i no hi ha decisió. No hi ha cap comunicació. I en conseqüència, els cònsols avaluant com procedir. De fet, la idea, ara, és mirar d’obtenir la resposta un per un. Demanar, queda veure com, a cadascuna de les clíniques, a cadascun dels veterinaris, si estan disposats a participar del projecte o no ho estan. I a partir d’aquí posar en marxa d’una vegada la qüestió.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending