El moviment està format per diferents persones de la societat civil, com l’exministre de Turisme i professor, Claude Benet, l’enginyer Jordi Deu, l’arqueòleg Gerard Remolins, el geòleg Valentí Turú, el politòleg Albert Gomà o a la biòloga Diana Torra, entre altres. Els membres d’Ad Hoc posen en relleu que “la nostra fragilitat ha quedat manifesta arran de la paralització total de l’activitat durant els mesos més durs de la pandèmia”.
Per això, volen proposar “una acció ciutadana, oberta a tothom que hi vulgui participar, per compartir i enriquir el debat sobre el nostre futur”. La intenció és “impulsar la societat civil en general per prendre les mesures que la situació demana”. Entre aquestes, per un costat “l’ús racional del sòl i de la resta dels recursos naturals”, per l’altre “garantir una qualitat de vida digna per a tothom”. I, en tercer lloc, “restablir i mantenir l’equilibri dels sistemes naturals, socials i econòmics de forma racional i equitativa per a tots els habitants del país, ara i per les generacions futures”.
Des del moviment s’explica que “compartim” que cal “créixer amb qualitat en lloc de quantitat”. Es presenten com un grup de ciutadans d’àmbits professionals diversos, però “units en un profund entusiasme i voluntat per racionalitzar el model de país”. Neix amb la idea “d’estar obert a tots els ciutadans que vulguin aportar la seva sensibilitat i el seu suport”.
Ad Hoc convoca una compareixença pública el proper dilluns al Parc Central. Es volen “exposar les problemàtiques que ens afecten com a comunitat”, així com “les possibles línies d’acció a compartir amb els ciutadans”.
Comentaris (8)