Dues padrines han mort amb coronavirus aquest dissabte

En tots dos casos es considera que la Covid no ha estat determinant per produir la defunció, però és cert que l’entorn familiar també resta aïllat pel contagi

Un indicador de la sala de vetlles de Sant Julià.
Un indicador de la sala de vetlles de Sant Julià. ARXIU

Una segona padrina ha mort aquesta tarda amb Covid. Aquesta jornada de dissabte ha deixat dues defuncions relacionades amb el malaurat virus, encara que en tots dos casos, dues dones d’edat avançada, no es considera que el coronavirus hagi estat el causant de la defunció, sinó que la mort és un cúmul de patologies prèvies, edat avançada com s’ha dit i, al final, la infecció vírica, que fa que en els dos l’entorn familiar, en major o menor mesura, estigui aïllat perquè també està contagiat.

Les estadístiques de defuncions hauran de comptabilitzar malauradament doncs dos nous casos al Principat. Com s’ha dit, la darrera de les defuncions vinculades a la Covid -n’hi ha hagut dissortadament algunes més, aquest dissabte, per altres motius- s’ha produït durant el dia al centre hospitalari. Almenys dos dels fills de la dona estarien confinats en haver contret la malaltia.

La primera de les defuncions s’ha produït aquesta matinada en un domicili de Sant Julià. Es tractava d’una dona de 89 anys diagnosticada de Covid encara que no seria el virus la causa principal de la defunció. Aquesta difunta forma part d’un nucli familiar que, els darrers dies, i arran d’una trobada,a resultar tot majoritàriament infectat. Van passar uns dies des que van sol·licitar fer-se les proves fins que finalment s’hi van poder sotmetre (uns tres dies), però finalment les analítiques van confirmar el que sospitaven i, a més, el contagi s’havia propagat.

Comentaris (3)

Trending