Mor als 80 anys l'empresari Antoni Cornella

Havia estat president de la Unió Hotelera, va posar en marxa dues capçaleres de premsa i l'acte de comiat serà al cementiri de la Plana

La cerimònia de comiat d'Antoni Cornella es farà al cementiri de la Plana.
La cerimònia de comiat d'Antoni Cornella es farà al cementiri de la Plana. Altaveu

L'empresari Antoni Cornella Serra ha mort aquest dijous als 80 anys. L'acte de comiat tindrà lloc aquest divendres a les 11 del matí al cementiri de la Plana, a Escaldes-Engordany. Havia estat president de la Unió Hotelera.

Cornella era propietari d'un hotel a l'avinguda Meritxell d'Andorra la Vella i va ser empresari periodistic amb les capçaleres Poble Andorrà i Correu Andorrà.  Va ser director del Poble Andorrà entre el 1979 i el 1988. S'editava en format tabloide amb una extensió d'entre 32 i 44 pàgines, fins al desembre de 1981, en què va adoptar un format estàndard de setmanari. Entre els col·laboradors hi havia Joana Viusà, Glòria Gurdó i Neus d'Areny de Plandolit. Es va distribuir amb el Diari de Barcelona i després va incloure a les seves pàgines el setmanari Andorra 7.

Va ser vicepresident de la societat Interpart i l'any 1988 el seu nom va ser protagonista a la premsa internacional perquè la duana del Pas de la Casa li va retenir obres d'artde  Goya, Brueghel, Caravaggio, Dalí i Picasso, que eren d'una herència del seu pare i de compres que havia efectuat el propi Antoni Cornella. Residia a Andorra la Vella i sempre va ser un personatge incòmode per al poder. Sempre es va vanagloriar d'haver tret l'empresari José María Ruiz Mateos d'Espanya amb un Peugeot 504 de Poble Andorrà.

Havia nascut a Barcelona l'1 d'agost del 1941 d'una família andorrana i va estudiar al col·legi del Sagrat Cor. Els seus pares portaven una carnisseria a l'Eixample, prop del Passeig de Gràcia. Quan tenia 9 anys, la família es va traslladar a Andorra i van obrir un establiment de roba a l'avinguda Meritxell, a les galeries del cinema Principat. Es va casar amb la Cristina i era un gran aficionat als escacs, al futbol i al teatre.

Etiquetes

Comentaris

Trending