Misses del Gall amb aforament reduït i supressió de les xocolatades a fora de l'església

Els mossens reunits telemàticament, han tancat la celebració de les festes de Nadal que té en l'ofici de mitjanit l'acte central amb gran presència de fidels

Missa del Gall a l'església de Sant Esteve d'Andorra la Vella.
Missa del Gall a l'església de Sant Esteve d'Andorra la Vella. ARXIU

Els mossens d'Andorra, reunits de manera telemàtica, han tancat la celebració de les festes de Nadal que té en la missa del Gall un dels actes més solemnes d´aquestes dates i que reuneix sempre un gran nombre de feligresos. Enguany, a causa de la pandèmia del coronavirus,  l'aforament serà reduït i no s'oferirà la tradicional xocolata amb xurros o vi bullit a l'exterior de l'església.

Els mossens comunicaran als seus fidels que si volen assistir a la missa del Gall arribin amb força antelacio perquè un cop s'hagi cobert l'aforament autoritzat no es permetrà l'entrada. Es recorda que cal utilitzar el gel hidroalcohòlic que hi haurà a la porta i en els bancs caldrà seure amb la distància corresponent tret que sigui un nucli familiar.

La missa es trasmetrà en directe per Andorra Televisió a través del canal 168 des de l'església parroquial de Sant Julià de Lòria. La missa del Gall comença a mitjanit menys en el cas de la població encampadana del Pas de la Casa on es farà el mateix dia 24 a la tarda.

El nom de la celebració, que commemora el naixement de Jesús, prové del fet que antigament en el transcurs d'aquesta cerimònia es feia el sacrifici d'un gall, l'au que representa el Sol, tant pel color de la seva cresta com perquè és l'animal que canta quan surt l'astre.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending